0.8 C
București
sâmbătă, februarie 4, 2023

HoReCa – TAROM, care a cedat unele curse în fața low-cost, scoate la… – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Compania aeriană națională TAROM scoate la vânzare bilete la tarife speciale, care încep de la 119 euro, pentru anumite zboruri efectuate în perioada 15 noiembrie - 15 decembrie 2022.

Oferta constă în achiziționarea de bilete, în perioada 27 octombrie - 30 octombrie 2022, pentru călătorii între București și Atena, Belgrad, Istanbul, Roma, Salonic - de la 119 euro; pentru călătorii între București și Budapesta, Bruxelles, Chișinău, Frankfurt, Munchen, Praga, Sofia - de la 139 euro, și pentru călătorii între București și Amman, Amsterdam, Beirut, Cairo, Londra, Madrid, Paris, Tel Aviv - de la 159 de euro.

TAROM nu va mai zbura de la finalul lunii octombrie 2022 din București spre Barcelona și spre capitala Austriei.

Compania aeriană națională TAROM scoate la vânzare bilete la tarife speciale, care încep de la 119 euro, pentru anumite zboruri efectuate în perioada 15 noiembrie – 15 decembrie 2022.

Oferta constă în achiziționarea de bilete, în perioada 27 octombrie – 30 octombrie 2022, pentru călătorii între București și Atena, Belgrad, Istanbul, Roma, Salonic – de la 119 euro; pentru călătorii între București și Budapesta, Bruxelles, Chișinău, Frankfurt, Munchen, Praga, Sofia – de la 139 euro, și pentru călătorii între București și Amman, Amsterdam, Beirut, Cairo, Londra, Madrid, Paris, Tel Aviv – de la 159 de euro.

TAROM nu va mai zbura de la finalul lunii octombrie 2022 din București spre Barcelona și spre capitala Austriei. Compania aeriană de stat a suspendat pe o perioadă nedeterminată zborurile comerciale regulate de pe rutele București – Barcelona și București – Viena.

Potrivit datelor disponibile în sistemul de rezervări, cele două rute nu vor mai fi operate după data de 28 octombrie 2022.

Cele două rute nu mai apar nici în programul de zbor al TAROM pentru sezonul de vară al anului 2023, sezon care debutează la finalul lunii martie, arată Boarding Pass

În prezent, TAROM operează doar două zboruri pe săptămână între București și Viena, iar pe ruta București – Barcelona zboară de trei ori pe săptămână. Astfel, din 1 noiembrie pe ruta București – Viena vor zbura doar Austrian Airlines (trei zboruri/zi/sens), RyanAir (șase zboruri/săptămână/sens) și Wizz Air (trei zboruri/săptămână/sens).

Profit.ro a anunțat recent că TAROM a înregistrat în primul semestru al anului 2022 o pierdere de 208,7 milioane lei (de la un minus de 176,3 milioane lei în perioada similară a anului precedent), la afaceri de peste 453 milioane lei (232 milioane lei în S1 din 2021).

Datoriile doar către ANAF sunt indicate la peste 81 milioane lei. La finele anului 2020, datoriile totale însumau circa 1 miliard lei, conform termene.ro.

TAROM, ca de altfel întreaga industrie aviatică, traversează o perioadă de mari dificultăți economico-financiare, nu doar ca urmare a efectelor pandemłei de Covid-19, ci și ca urmare a stării de război din țara vecină, Ucraina, cu efecte globale economico-sociale.

În plus, compania se află în prezent în plin proces de restructurare și reorganizare, urmând un plan de măsuri de reducere a costurilor, de evaluare și redimensionare a personalului, de optimizare a flotei și restructurare a rețelei de rute.

Totodată, compania, care înregistrează pierderi de mai bine de 13 ani, se află în imposibilitatea de a accepta revendicările Sindicatului Unit TAROM (SUT), care amenință cu greva de avertisment. Propunerea conducerii companiei este majorarea valorii tichetelor de masă de la 10 la 30 de lei și acordarea unor majorări salariale către categoriile prioritare de salariați, în limita fondului de salarii aprobat prin bugetul de venituri și cheltuieli aferent anului 2022.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!