13.5 C
București
marți, octombrie 3, 2023

HoReCa – TRAVELMINIT.RO: Românii caută în această perioadă city break-uri în ţară şi escapade la munte – 07.10.2022 – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Potrivit unui raport emis de platforma hotelieră online Travelminit.ro, 34% dintre rezervările efectuate în septembrie s-au realizat la unităţi de cazare din oraşe mari din România, o dovadă în plus a faptului că city-break-urile sunt la mare căutare în această perioadă...

Conform datelor publicate de Travelminit.ro, există o scădere cu 47% în ceea ce priveşte numărul înnoptărilor pentru luna septembrie comparativ cu lunile de vară, o tendinţă firească dată fiind încheierea sezonului estival.

Pe de altă parte, Travelminit a înregistrat o creştere a numărului de înnoptări în septembrie 2022, în raport cu aceeaşi lună din 2021 şi 2019 (cu 24% mai multe înnoptări faţă de 2021 şi cu 44% mai multe înnoptări faţă de 2019)...

După un sezon estival aglomerat, care a adus turismul naţional la nivelul de dinaintea pandemiei, românii se orientează acum către city-break-uri în ţară, un trend în ascensiune de câţiva ani încoace, dar şi către sejururi de weekend în staţiunile montane şi balneare, destinaţii tradiţionale de toamnă, conform unui comunicat remis redacţiei.

Potrivit unui raport emis de platforma hotelieră online Travelminit.ro, 34% dintre rezervările efectuate în septembrie s-au realizat la unităţi de cazare din oraşe mari din România, o dovadă în plus a faptului că city-break-urile sunt la mare căutare în această perioadă. Cele mai multe oraşe din ţara noastră au un potenţial turistic uriaş, oferind o varietate de activităţi pentru toate vârstele şi preferinţele, zone de agrement şi aventură, dar şi atracţii cu poveşti de neratat.

Conform datelor publicate de Travelminit.ro, există o scădere cu 47% în ceea ce priveşte numărul înnoptărilor pentru luna septembrie comparativ cu lunile de vară, o tendinţă firească dată fiind încheierea sezonului estival. Pe de altă parte, Travelminit a înregistrat o creştere a numărului de înnoptări în septembrie 2022, în raport cu aceeaşi lună din 2021 şi 2019 (cu 24% mai multe înnoptări faţă de 2021 şi cu 44% mai multe înnoptări faţă de 2019), semn că există un interes sporit pentru sejururile de toamnă în România, subliniază sursa citată.

Românii caută în această perioadă city break-uri în ţară şi escapade la munte. În luna septembrie, 34% din numărul total al rezervărilor s-au realizat la cazări din marile oraşe, 25% dintre rezervări s-au efectuat la munte, iar 21% dintre rezervări au fost în staţiunile balneoclimaterice, cifre care indică faptul că acestea sunt destinaţiile de interes pentru turiştii care îşi doresc sejururi de toamnă.

De asemenea, în topul celor mai căutate oraşe pentru acest sezon figurează Braşov, Bucureşti, Predeal, Sibiu, Cluj-Napoca, Oradea, Sovata, Sinaia, Timişoara şi Poiana Braşov, astfel că este de aşteptat ca aceste destinaţii să se aglomereze semnificativ în următoarea perioadă, mai ales că se apropie şi prima vacanţă a elevilor, între 22 şi 30 octombrie, aşa că multe familii vor alege să călătorească prin ţară şi să profite de vremea care este blândă în continuare.

De remarcat este şi trendul ascendent al city break-urilor în România, tot mai prezent în ultimii ani. Aceste scurte sejururi implică o planificare mult mai rapidă şi, bineînţeles, costă mai puţin. În plus, sunt o modalitate grozavă de a explora un loc nou, dar şi de a profita de o binemeritată pauză, fără să fie nevoie de prea multe zile de concediu.

În ceea ce priveşte preţurile, aşa cum era de aşteptat, în luna septembrie a fost înregistrată o creştere de 17%. De exemplu, preţul mediu pentru o cameră dublă/noapte este acum de 254 de lei, în timp ce, în 2021, preţul mediu pentru o cameră dublă/noapte era de 216 lei, subliniază sursa citată.

Şi pentru că city break-urile şi sejururile de toamnă sunt căutate de turişti în momentul de faţă, Travelminit.ro şi Sodexo Benefits and Rewards Services România au pus la cale o campanie pentru a-i încuraja pe beneficiarii voucherelor electronice Turist să le folosească pentru a rezerva o cazare, să călătorească şi să descopere locurile minunate din România.

„Avem planuri mari pentru această toamnă, mai ales că observăm un interes tot mai mare al clienţilor noştri pentru destinaţiile din România. Ţara noastră este tot mai interesantă pentru ei, astfel că încercăm să acoperim cât mai multe dintre nevoile lor şi să îi convingem cu oferte accesibile, locuri disponibile la cazări din toată România, dar şi campanii atractive, mai ales că pregătim deja promoţiile de Black Friday. Iar asta nu e tot ce îi aşteaptă din partea Travelminit. În perioada 3-16 octombrie, turiştii care vor rezerva un sejur pe travelminit.ro sau promoţii.travelminit.ro, plătind cu cardul Turist de la Sodexo, pot câştiga una dintre cele 3 camere de fotografiat Instax Mini 11. În plus, oferim şi 25 lei reducere la rezervările achitate cu cardul Turist de la Sodexo. Altfel spus, e momentul perfect să arunce un ochi pe promoţiile pe care le avem acum şi să facă rezervări pentru următorul sejur, mai ales că se apropie şi vacanţa copiilor şi unităţile se vor ocupa destul de repede‟, spune Rita Szilveszter, online marketing expert Travelminit, se mai arată în comunicat.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.bursa.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!