0.6 C
București
duminică, ianuarie 29, 2023

HoReCa – Turism – Numărul turiștilor străini care au vizitat România a… – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Numărul turiștilor străini care au vizitat România a crescut cu 90% în primele nouă luni ale anului, în timp ce numărul turiștilor români a fost în creștere cu 9%, a afirmat ministrul de resort, Daniel Cadariu, în deschiderea Târgului de Turism al României.

"În ceea ce privește programul Horeca 2, s-a adoptat ordonanța de urgență, noi ne-am făcut datoria și solicitarea industriei de 750 de milioane de euro am transmis-o către Ministerul de Finanțe, însă, zilele trecute, ne-am preocupat împreună cu reprezentanții Ministerului Fondurilor europene și am găsit posibilitatea ca o sumă de 300 de milioane de euro să provină din bani europeni, din acel buffer de 10% din Fondul de Coeziune ce poate fi folosit pentru cadrul temporar Ucraina", a arătat oficialul guvernamental.

Numărul turiștilor străini care au vizitat România a crescut cu 90% în primele nouă luni ale anului, în timp ce numărul turiștilor români a fost în creștere cu 9%, a afirmat ministrul de resort, Daniel Cadariu, în deschiderea Târgului de Turism al României.

„Pentru primele nouă luni, potrivit datelor Institutului Național de Statistică, indicatorul principal care reflectă activitatea turistică din România – și mă refer la numărul de turiști – arată foarte bine. Prin comparație cu valoarea indicatorului din 2021, avem o creștere de 16% a numărului de turiști. Aproximativ 9% pentru turiștii români și o creștere de aproximativ 90% a numărului de turiști străini. Zic eu că este o confirmare a efortului susținut comun dintre autorități, operatori și minister în a susține activitatea turistică din România”, a precizat ministrul.

Cadariu a vorbit și despre programele de susținere a operatorilor din acest sector, scrie Agerpres.

„În ceea ce privește programul Horeca 2, s-a adoptat ordonanța de urgență, noi ne-am făcut datoria și solicitarea industriei de 750 de milioane de euro am transmis-o către Ministerul de Finanțe, însă, zilele trecute, ne-am preocupat împreună cu reprezentanții Ministerului Fondurilor europene și am găsit posibilitatea ca o sumă de 300 de milioane de euro să provină din bani europeni, din acel buffer de 10% din Fondul de Coeziune ce poate fi folosit pentru cadrul temporar Ucraina”, a arătat oficialul guvernamental.

Alte programe sunt aproape de lansare, a adăugat el.

„Suntem în proces final de a pune în aplicare alte două programe de susținere a turismului. Avem pregătit memorandumul și îl vom înainta în ședința de Guvern în săptămânile următoare cu privire la acel program de stimulare a incomingului, cu acel bonus de 40 de euro pentru agențiile care aduc turiști străini în România pentru minimum patru nopți și avem pregătit și acel program de susținere a operatorilor privați din stațiunile balneare cu granturi de până la 200.000 de euro, reprezentând maximum 50% din valoarea investiției”, a mai spus Cadariu.

Ministrul a fost prezent, joi, la deschiderea ediției de toamnă a Târgului de Turism al României, care are loc în perioada 10-13 noiembrie 2022.

Evenimentul are loc în pavilionul B1 al Centrului Expozițional Romexpo și înregistrează un grad de internaționalizare de 27%, la târg fiind prezenți reprezentanți din nouă țări: Bulgaria, Canada, Egipt, Israel, Japonia, Maldive, Palestina, România și Turcia

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!