26.8 C
București
joi, septembrie 29, 2022

HoReCa – Turism – VIDEO O destinație de lux a ajuns un coșmar pentru… – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Renumit pentru plajele cu nisip fin, resorturile de lux și cumpărăturile scutite de taxe vamale, orașul turistic Sanya de pe insula tropicală Hainan din China s-a transformat într-un coșmar pentru 80.000 de turiști care au rămas blocați acolo...

Având în vedere politica sa zero-Covid, China consideră că este vorba despre un focar major, așa că autoritățile din Sanya au închis în grabă orașul cu un milion de locuitori, inclusiv aproximativ 80.000 de turiști.

Duminică, site-ul de știri de stat The Paper a scris că o familie de 13 persoane din orașul Chengdu din sud-vestul trebuie să cheltuiască aproximativ 26.600 de dolari pentru o săptămână în plus la hotelul lor de cinci stele...

Renumit pentru plajele cu nisip fin, resorturile de lux și cumpărăturile scutite de taxe vamale, orașul turistic Sanya de pe insula tropicală Hainan din China s-a transformat într-un coșmar pentru 80.000 de turiști care au rămas blocați acolo, după ce autoritățile au impus un lockdown brusc din cauza cazurilor de Covid. Oamenii au reclamat că hotelurile au profitat de situație și au majorat prețurile. O familie a povestit că pentru șapte zile în plus de cazare va trebui să plătească încă 26.600 de dolari, scrie CNN.

Focarul de coronavirus a afectat peste 1.200 de oameni în Sanya, începând cu 1 august, iar virusul s-a răspândit și în zonele învecinate, arată Digi 24.

Având în vedere politica sa zero-Covid, China consideră că este vorba despre un focar major, așa că autoritățile din Sanya au închis în grabă orașul cu un milion de locuitori, inclusiv aproximativ 80.000 de turiști.

Turiștii trebuie să prezinte cinci teste consecutive negative PCR, într-un interval de șapte zile, înainte de a li se permite să părăsească stațiunea.

Autoritățile nu au precizat când vor fi ridicate măsurile.

Serviciile esențiale, precum activitatea supermarketurilor ori a farmaciilor, rămân în continuare deschise, dar cluburile și locurile de distracție au fost închise încă de săptămâna trecută. Autoritățile au solicitat hotelierilor să ofere reduceri de 50% turiștilor rămași în carantină.

Sâmbătă au fost anulate toate zborurile și trenurile cu program de plecare din Sanya, cunoscută sub denumirea de „Hawaii a Chinei”. Imaginile distribuite pe rețelele sociale arată haosul din aeroport în momentul în care pasagerii care urcaseră în avioane au fost obligați să coboare.

Într-un videoclip distribuit pe rețelele sociale din China apare un oficial local care încearcă în zadar să liniștească zeci de călători furioși, în afara secției de poliție a aeroportului. Vorbind la megafon, el le promite oamenilor că vor primi hrană gratuită și cazare la hotel, în timp ce mulțimea vocifera și era împinsă de mai mulți polițiști care o încercuise. “Vrem să mergem acasă! Pleacă! Pleacă!”, striga mulțimea la cel care le vorbea.

Autoritățile din Sanya au declarat sâmbătă că turiștii cu zboruri anulate pot rezerva camere de hotel cu reduceri. Dar pentru unele familii, șederea forțată de o săptămână înseamnă un cost mare.

Duminică, site-ul de știri de stat The Paper a scris că o familie de 13 persoane din orașul Chengdu din sud-vestul trebuie să cheltuiască aproximativ 26.600 de dolari pentru o săptămână în plus la hotelul lor de cinci stele, inclusiv peste 100 de dolari de persoană pentru prânz și cină. Informația a făcut intens distribuită și dezbătută pe rețelele sociale din China, multe comentarii exprimând solidaritatea și simpatia față de familia respectivă, în timp ce în altele se punea întrebarea de ce nu s-au mutat într-un hotel mai ieftin. Ulterior, familia a transmis că a găsit variante mai ieftine pentru mesele la hotel.

Alți turiști blocați în Sanya au acuzat pe grupurile formate pe rețelele sociale că unele hoteluri majorează prețurile pentru a profita de sejururile forțate. La o conferință de presă duminică, autoritățile din Sanya au promis că vor analiza aceste plângeri.

Pentru majoritatea turiștilor blocați, cea mai mare îngrijorare este dacă li se va da voie să plece după șapte zile. Oamenii se tem că blocarea ar putea fi prelungită dacă numărul de infecții crește, în ciuda restricțiilor. Luni, aeroportul din Sanya a anulat toate cele 418 zboruri ale sale, potrivit site-ului de urmărire a zborurilor Variflight.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!