5.8 C
București
marți, ianuarie 18, 2022

HoReCa – Turismul mondial ar urma să piardă 2.000 de miliarde de dolari… – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

... Sectorul turismului global se așteaptă la pierderi de 2.000 de miliarde de dolari în acest an sub efectul restricțiilor legate de pandemia de COVID-19, a anunțat Organizația Mondială a Turismului (UNWTO) cu sediul la Madrid... Această estimare, similară cu pierderile din 2020, vine pe fondul unor noi restricții impuse în special în Europa pentru a face față unui nou val al epidemiei și variantei Omicron, detectată pentru prima dată în Africa de Sud și care se răspândește în prezent în întreaga lume, scrie Agerpres... Ultimele evoluții arată că "situația este complet imprevizibilă" și că sectorul turismului nu este imun la pericolele care ar putea provoca "daune economice enorme", a declarat pentru AFP secretarul general al UNTWO... Ratele inegale de vaccinare și noile tulpini de COVID-19, inclusiv varianta Omicron, ar putea încetini redresarea, subliniază organizația onusiană, care se teme și de efectele recentei creșteri a prețului petrolului asupra călătoriilor..

Sectorul turismului global se așteaptă la pierderi de 2.000 de miliarde de dolari în acest an sub efectul restricțiilor legate de pandemia de COVID-19, a anunțat Organizația Mondială a Turismului (UNWTO) cu sediul la Madrid, care apreciază că reluarea activităților în acest sector este lentă și fragilă, informează AFP.

Această estimare, similară cu pierderile din 2020, vine pe fondul unor noi restricții impuse în special în Europa pentru a face față unui nou val al epidemiei și variantei Omicron, detectată pentru prima dată în Africa de Sud și care se răspândește în prezent în întreaga lume, scrie Agerpres.

Ultimele evoluții arată că “situația este complet imprevizibilă” și că sectorul turismului nu este imun la pericolele care ar putea provoca “daune economice enorme”, a declarat pentru AFP secretarul general al UNTWO, Zurab Pololikașvili.

Potrivit agenției ONU, care își va organiza Adunarea Generală la Madrid în perioada 30 noiembrie- 3 decembrie, fluxurile de turiști internaționali ar urma să rămână anul acesta “cu 70 până la 75% mai mici” decât înaintea pandemiei.

“Criza din sectorul turismului este istorică, dar turismul are capacitatea de a se redresa rapid”, nuanțează situația Zurab Pololikașvili, care afirmă că are “speranțe că 2022 va fi un an mult mai bun decât 2021”.

Potrivit UNWTO, 46 de țări sunt în această etapă închise complet pentru turiști, adică o destinație din cinci, iar 55 de state sunt parțial deschise. În schimb, patru țări au ridicat toate restricțiile: Columbia, Costa Rica, Mexic și Republica Dominicană.

Din cauza incertitudinilor care planează asupra evoluției epidemiei, UNWTO nu oferă în acest stadiu o estimare a numărului turiștilor care ar putea călători în străinătate în 2022. Avertizează însă că redresarea va fi lentă și fragilă.

Ratele inegale de vaccinare și noile tulpini de COVID-19, inclusiv varianta Omicron, ar putea încetini redresarea, subliniază organizația onusiană, care se teme și de efectele recentei creșteri a prețului petrolului asupra călătoriilor.

În fața acestor obstacole, doar un “răspuns coordonat” din partea țărilor va permite “restabilirea încrederii consumatorilor”, conchide UNWTO, care intenționează să dezbată aceste probleme în cadrul Adunării Generale la care vor participa reprezentanți ai celor 159 de state membre.

Reuniunea care va fi organizată în capitala Spaniei era programată inițial să aibă loc la Marrakech. Marocul a renunțat însă să găzduiască evenimentul din cauza creșterii numărului cazurilor de COVID-19 în multe țări. 

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Urmareste-ți competitia in social media!