5.8 C
București
marți, ianuarie 18, 2022

HoReCa – Turiștii străini care au vizitat România în primele nouă luni… – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

Călătoriile pentru afaceri (inclusiv participarea la congrese, conferințe, cursuri, târguri și expoziții) au reprezentat principalul motiv al sejurului petrecut de către 51,5% dintre turiștii nerezidenți sosiți în România în perioada ianuarie - septembrie iar cheltuielile acestora au reprezentat 55,3% din totalul cheltuielilor, scrie Agerpres Dintre turiștii nerezidenți sosiți în România în acest an, 48,5% au călătorit în scop particular, în principal pentru vacanțe (60%), pentru evenimente culturale și sportive (12,3%) și pentru vizitarea prietenilor și rudelor (10,5%). Principalul mijloc de transport utilizat pentru a sosi în România a fost avionul, folosit de 74,8% din numărul total de turiști, în timp ce 18,1% au utilizat autoturisme proprii, 4,5% autocare și autobuze, iar 2,6% au sosit cu alte mijloace de transport (tren, ambarcațiuni fluviale, autoturisme închiriate, motociclete etc.) În trimestrul trei, numărul total al turiștilor nerezidenți cazați în structurile de cazare turistică colective a fost de 419.600, cheltuielile acestora însumând 928,4 milioane de lei.Călătoriile în scop particular au reprezentat principalul motiv al sejurului petrecut de către 52,3% dintre turiștii nerezidenți sosiți în România în trimestrul III 2021, cheltuielile acestora reprezentând 48,4% din totalul cheltuielilor... Dintre turiștii nerezidenți sosiți în România în trimestrul III 2021, 47,7% au călătorit în scop profesional și de afaceri (inclusiv participarea la congrese, conferințe, cursuri, târguri și expoziții), cheltuielile acestora reprezentând 51,6% din totalul cheltuielilor.

Peste 615.000 de turiști străini au vizitat România în primele nouă luni ale acestui an, iar aceștia au cheltuit în medie 2.327 lei de persoană, potrivit datelor Institutului Național de Statistică.

“În perioada 1.I – 30.IX.2021, turiștii nerezidenți sosiți în România au cheltuit în medie 2.327,3 lei/persoană. (…) Numărul total al turiștilor nerezidenți cazați în structurile de cazare turistică colective, în perioada 1.I – 30.IX.2021, a fost de 615,4 mii, cheltuielile acestora însumând 1.432,2 milioane de lei”, se precizează în comunicatul INS.

Călătoriile pentru afaceri (inclusiv participarea la congrese, conferințe, cursuri, târguri și expoziții) au reprezentat principalul motiv al sejurului petrecut de către 51,5% dintre turiștii nerezidenți sosiți în România în perioada ianuarie – septembrie iar cheltuielile acestora au reprezentat 55,3% din totalul cheltuielilor, scrie Agerpres

Dintre turiștii nerezidenți sosiți în România în acest an, 48,5% au călătorit în scop particular, în principal pentru vacanțe (60%), pentru evenimente culturale și sportive (12,3%) și pentru vizitarea prietenilor și rudelor (10,5%). Călătoriile în scop particular includ călătoriile pentru vacanțe, cumpărături, evenimente culturale și sportive, vizitarea prietenilor și rudelor, tratament medical, pelerinaj religios, tranzit și alte activități.

Din totalul cheltuielilor pentru afaceri în primele nouă luni, ponderea cea mai mare o reprezintă cheltuielile pentru cazare (49%), din cadrul acestui tip de cheltuieli fiind preferată în special cazarea cu mic dejun inclus (90% din totalul cheltuielilor pentru cazare). Cheltuielile turiștilor nerezidenți în restaurante și baruri au fost de 18,5%, iar cele pentru cumpărături au reprezentat 15,1% din totalul cheltuielilor pentru afaceri. Din totalul cheltuielilor pentru cumpărături, 48,3% au fost destinate cumpărării alimentelor și băuturilor, iar 29,8% cumpărării cadourilor și suvenirurilor. Cheltuielile pentru închirierea de autoturisme au avut o pondere de 64,9% din totalul cheltuielilor pentru transport, iar cheltuielile pentru acces în parcuri de distracții, târguri, cazinouri, săli de jocuri mecanice au reprezentat 41,2% din totalul cheltuielilor pentru recreere.

Din totalul nerezidenților sosiți în România în perioada menționată, 39,4% și-au organizat sejurul prin agenții de turism, 38,2% și-au organizat singuri sejurul, 17,2% prin alte modalități de organizare a călătoriei, în timp ce 5,2% și-au organizat călătoria atât pe cont propriu cât și printr-o agenție de turism.

Principalul mijloc de transport utilizat pentru a sosi în România a fost avionul, folosit de 74,8% din numărul total de turiști, în timp ce 18,1% au utilizat autoturisme proprii, 4,5% autocare și autobuze, iar 2,6% au sosit cu alte mijloace de transport (tren, ambarcațiuni fluviale, autoturisme închiriate, motociclete etc.).

În trimestrul trei, numărul total al turiștilor nerezidenți cazați în structurile de cazare turistică colective a fost de 419.600, cheltuielile acestora însumând 928,4 milioane de lei.

Călătoriile în scop particular au reprezentat principalul motiv al sejurului petrecut de către 52,3% dintre turiștii nerezidenți sosiți în România în trimestrul III 2021, cheltuielile acestora reprezentând 48,4% din totalul cheltuielilor. Călătoriile în scop particular includ călătoriile pentru vacanțe, cumpărături, evenimente culturale și sportive, vizitarea prietenilor și rudelor, tratament medical, pelerinaj religios, tranzit și alte activități.

Dintre turiștii nerezidenți sosiți în România în trimestrul III 2021, 47,7% au călătorit în scop profesional și de afaceri (inclusiv participarea la congrese, conferințe, cursuri, târguri și expoziții), cheltuielile acestora reprezentând 51,6% din totalul cheltuielilor.

Din totalul cheltuielilor pentru afaceri în trimestrul III 2021, ponderea principală o reprezintă cheltuielile pentru cazare (47,8%), din cadrul acestui tip de cheltuieli fiind preferată în special cazarea cu mic dejun inclus (90,6% din totalul cheltuielilor pentru cazare). Cheltuielile turiștilor nerezidenți în restaurante și baruri au fost de 18,8%, iar cele pentru cumpărături au reprezentat 15,6% din totalul cheltuielilor pentru afaceri. Din totalul cheltuielilor pentru cumpărături, 48,4% au fost destinate cumpărării alimentelor și băuturilor, iar 30% cumpărării cadourilor și suvenirurilor. Cheltuielile pentru închirierea de autoturisme au avut o pondere de 58,8% din totalul cheltuielilor pentru transport, iar cheltuielile pentru acces în parcuri de distracții, târguri, cazinouri, săli de jocuri mecanice au reprezentat 47,3% din totalul cheltuielilor pentru recreere.

Din totalul nerezidenților sosiți în România în trimestrul trei, 42,4% au apelat la serviciile unor agenții de turism, 38% și-au organizat singuri sejurul, 15% au optat pentru alte modalități de organizare a călătoriei, în timp ce 4,6% și-au organizat călătoria atât pe cont propriu cât și printr-o agenție de turism.

Principalul mijloc de transport utilizat pentru a sosi în România a fost avionul, folosit de 73,2% din numărul total de turiști, în timp ce 17,4% au utilizat autoturisme proprii, 6% autocare și autobuze, iar 3,4% au sosit cu alte mijloace de transport (tren, ambarcațiuni fluviale, autoturisme închiriate, motociclete etc.).

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Urmareste-ți competitia in social media!