3.3 C
București
vineri, ianuarie 21, 2022

HoReCa – Vacanțe – Tour operatorii români au probleme pe Egipt, vacanțele… – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

... Egiptul deține un produs turistic foarte bun, care însă începe să crească la tarife, pe un fond al creșterii cererii, și de aceea credem că 2022 va "întoarce" mulți români către Turcia, Antalya, Bodrum, Marmaris, unde standardele sunt mai ridicate”, spune pentru Profit.ro Alin Burcea, CEO-ul și proprietarul Paralela 45... Pentru Paralela 45, una dintre cele mai mari agenții de turism din România, anul 2021 a fost peste 2020 – când criza sanitară a lovit dur turismul -, pentru că oamenii au reînceput să călătorească după ce s-au obișnuit cu situația generală și cu măsurile impuse de autoritățile diverselor state... Revenirea turiștilor ruși în Egipt, după o absență de șase ani, face acum ca tour operatorii români să găsească greu locuri libere pentru această destinație, una dintre cele mai căutate... În 2021, mulți români au ales în continuare două dintre destinațiile clasice de vacanță în ultimii ani - Grecia și Turcia - , Spania având însă o imagine destul de "șifonată" din cauza pandemiei COVID 19..

Revenirea turiștilor ruși în Egipt, după o absență de șase ani, face acum ca tour operatorii români să găsească greu locuri libere pentru această destinație, una dintre cele mai căutate. În plus, cererea mare scumpește vacanțele în Egipt, așa că o parte dintre turiștii români se vor “întoarce” anul viitor în Turcia, aflată de asemenea în topul preferințelor.

“În 2021, ca destinație externă, cea mai căutată a fost Egiptul, cu multe plecări din foarte multe orașe. Astăzi, tour operatorii români întâmpină probleme cu locurile pe această destinație, întrucât au revenit turiștii ruși. Egiptul deține un produs turistic foarte bun, care însă începe să crească la tarife, pe un fond al creșterii cererii, și de aceea credem că 2022 va “întoarce” mulți români către Turcia, Antalya, Bodrum, Marmaris, unde standardele sunt mai ridicate”, spune pentru Profit.ro Alin Burcea, CEO-ul și proprietarul Paralela 45.

În 2021, mulți români au ales în continuare două dintre destinațiile clasice de vacanță în ultimii ani – Grecia și Turcia – , Spania având însă o imagine destul de “șifonată” din cauza pandemiei COVID 19.

Burcea speră ca 2022 să aducă o creștere semnificativă a vânzărilor de vacanțe în Spania și să se mențină cererea ridicată pentru insulele grecești.

România ca și destinație s-a vândut bine și credem că se va vinde bine și în 2022, cu atât mai mult cu cât se pare că vor fi reintroduse voucherele de vacanță, ceea ce va fi un lucru foarte bun”, spune Burcea.

Pentru Paralela 45, una dintre cele mai mari agenții de turism din România, anul 2021 a fost peste 2020 – când criza sanitară a lovit dur turismul -, pentru că oamenii au reînceput să călătorească după ce s-au obișnuit cu situația generală și cu măsurile impuse de autoritățile diverselor state.

Dacă pentru perioada de vară vânzările au avut un nivel ridicat, luna octombrie a adus o scădere brutală, odată cu creșterea numărului de infectări. În prezent, cererea crește din nou, dată fiind în special apropierea sărbătorilor, dar și reducerea infectărilor.

Burcea a mai spus că, în privința ajutorului de stat pentru HoReCa, speră ca Guvernul să-și respecte promisiunea și să vireze în decembrie prima tranșă din bani.

Pe ansamblul anului 2021, Paralela 45 va avea o creștere a business-ului de circa 50%, dar vânzările vor reprezenta aproximativ 65% din încasările de 60 de milioane de euro obținute în 2019.

În luna martie, CEO-ul Paralela 45 anticipa că vânzările se vor plasa la sub 45% față de perioada preCOVID și anunța ca principal obiectiv acoperirea cheltuielilor.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Urmareste-ți competitia in social media!