11.2 C
București
duminică, martie 26, 2023

HoReCa – VIDEO Amendă mare după aglomerația de la telecabina din Sinaia. S-a strigat „hoții”. Cea mai aglomerată zi de luni din istorie – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

O amendă de 15.000 de lei a fost aplicată de comisarii de la Protecția Consumatorilor Prahova după aglomerația înregistrată la gondola care face legătura între Cota 1.400 și Cota 2.000 din Sinaia.

Conform datelor Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Prahova, respectiva instalație de transport pe cablu nu a funcționat în intervalul orar 8,00 - 11,55, din cauza problemelor provocate de depunerile de gheață și chiciură în zona rolelor, a cablului și pilonilor, însă, în ciuda acestei situații, la baza din Sinaia a continuat vânzarea de tichete, astfel că s-a ajuns la supraaglomerare.

În toată această perioadă, la baza din Sinaia au fost comercializate tichete, fapt ce a dus la supraaglomerarea platformei intermediare de la Cota 1400.

O amendă de 15.000 de lei a fost aplicată de comisarii de la Protecția Consumatorilor Prahova după aglomerația înregistrată la gondola care face legătura între Cota 1.400 și Cota 2.000 din Sinaia.

Conform datelor Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Prahova, respectiva instalație de transport pe cablu nu a funcționat în intervalul orar 8,00 – 11,55, din cauza problemelor provocate de depunerile de gheață și chiciură în zona rolelor, a cablului și pilonilor, însă, în ciuda acestei situații, la baza din Sinaia a continuat vânzarea de tichete, astfel că s-a ajuns la supraaglomerare.

„La încercarea de degivrare, două role s-au spart și au fost înlocuite. În toată această perioadă, la baza din Sinaia au fost comercializate tichete, fapt ce a dus la supraaglomerarea platformei intermediare de la Cota 1400. Menționez faptul că pe tronsonul 1400 – 2000 a funcționat telecabina, aceasta având o capacitate mult redusă”, arată sursa citată.

În aceste condiții, o echipă de comisari de la Protecția Consumatorilor Prahova a desfășurat o acțiune de control, operatorul economic fiind sancționat cu o amendă de 15.000 de lei, arată sursa citată.

De asemenea, s-a dispus măsura de returnare a contravalorii serviciilor care nu au fost prestate consumatorilor, fiind asigurată coborârea în siguranță a turiștilor prin prelungirea programului de funcționare, precizează CJPC.

Circa 3.500 de turiști au urcat, luni, pe munte, la Sinaia, directorul Transport Urban Sinaia, societatea care administrează instalațiile de transport pe cablu din stațiune, Maria Floricică, apreciind că aceasta a fost cea mai aglomerată zi de luni din istoria TUS.

Maria Floricică a precizat, pentru Agerpres, că aceasta a fost o zi problematică din cauza gheții și a chiciurei care s-au depus pe role și piloni, Gondola Carp, care merge de la Cota 1.400 la Cota 2.000 pornind cu întârziere din cauza unor probleme tehnice cauzate de aceste fenomene.

În prima parte a zilei, cozi importante au fost la Cota 1.400, din cauza problemelor tehnice la Gondola Carp. Instalația a fost pornită în jurul prânzului, iar programul de funcționare a fost prelungit cu o oră, a precizat Maria Floricică. 

La telecabina din Sinaia a fost aglomerație uriașă astăzi, în minivacanța cu ocazia zilei de 24 Ianuarie.

Oamenii care așteaptă sunt furioși și strigă „hoții”, conform imaginilor publicate pe rețelele de socializare, arată G4Media.

„Suntem aici de la 7:30, e aproape 12 și încă nu am urcat sus”, se plânge unul dintre oamenii din mulțime.

Peste 4.000 de persoane au urcat pe munte, la 2.000 de metri altitudine, în Bucegi, unde este zăpadă.

Luni după-amiază, la câteva ore de la punerea în funcțiune a instalațiilor de transport pe cablu, vânzarea de cartele a fost sistată pentru cei care vor să practice sporturi de iarnă, din cauza supraaglomerației și a cozilor foarte mari formate.

Parcarea de la stația de pornire a telegondolei din Sinaia a devenit neîncăpătoare, luni, încă de la ora 10:00. Ziua de 23 ianuarie este una cea mai aglomerate zile de luni din ultimii ani, mii de turiști care petrec minivacanța de 24 Ianuarie pe munte alegând stațiunea de pe Valea Prahovei.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!