1 C
București
vineri, decembrie 2, 2022

HoReCa – VIDEO PROFIT LIVE Organizația Patronală Mamaia-Constanța: Există o ură față de tot ce este românesc. Ce anume a făcut foarte mult rău litoralului – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Wall Street închide la maximele ultimelor 7 săptămâni, în pofida datelor privind scăderea PIB.

Oferta de răscumpărare de la SIF Muntenia și transferuri de tip deal ajută la depășirea reperului de 100 milioane de lei pe segmentul acțiuni de la BVB.

„Discutăm despre un sezon 2022 când tichetele de vacanță s-au dat foarte târziu, lucru care a afectat decizia de cumpărare.

Decizia turiștilor de a-și petrece anul acesta vacanța pe litoralul românesc a fost influențată de mai mulți factori, printre care emiterea foarte târzie a tichetelor de vacanță, „campaniile negative” legate de serviciile de la Mamaia și prețurile exagerate, susține, la emisiunea PROFIT LIVE de la PROFIT NEWS TV, Cristian Bărhălescu, membru în Organizația Patronală Mamaia-Constanța.

„Discutăm despre un sezon 2022 când tichetele de vacanță s-au dat foarte târziu, lucru care a afectat decizia de cumpărare. Foarte mult a contat și campania aceasta negativă. Există o ură față de tot ce este românesc. Până în anii trecuți, Mamaia era o destinație către care unii veneau cu greu din cauza prețurilor ridicate. Dar erau servicii ireproșabile atâta timp cât erau dispuși clienții să plătească pentru ele. Asta datorită evenimentelor, siguranței din destinație, pe plajă erau servicii OK, dar în ultimii ani aceste aspecte s-au erodat.

Un aspect important și care a afectat foarte mult decizia de cumpărare a fost celebra taxă de parcare care ajungea la aproape 100 de lei. A fost un efort foarte mare pentru cei care își doreau să vină spre Mamaia, dar au câștigat Eforie Nord, Venus, Neptun. Sunt creșteri în aceste zone”, spune acesta.

El apreciază că au existat și campanii negative cu privire la prețurile exagerate din stațiunea Mamaia.

„Trebuie să nu ne lăsăm duși de val și de această comparație de prețuri și să ne informăm corect. Avem prețuri diferite de la Vama Veche și până la Sulina. Aceste campanii negative nu au făcut altceva decât foarte mult rău litoralului. Oamenii cred ce se spune la TV, nu vin să constate realitatea. Pe litoral este safe, iar serviciile sunt bune. Este adevărat că s-au ridicat prețurile, ca peste tot în România.

Sunt multe proprietăți care au majorat prețurile cu 5-10% față de anul trecut. Iar cei care au crescut cu 30-40% sunt foarte puțini și asta datorită faptului că ei au constatat o solicitare foarte mare sau au făcut o îmbunătățire majoră a locației. Nu pot avea anul acesta la 4 stele același pret pe care îl aveau anul trecut la 2 stele. Iar impactul pe care îl are scumpirea combustibilului, a utilităților și gunoiul s-a scumpit, automat toate acestea se reflectă în prețul final. În acest moment considerăm că prețurile sunt aliniate pe cerere și ofertă”, precizează Cristian Bărhălescu.

Acesta mai spune și că este necesară o organizație de management a destinației care să promoveze litoralul românesc.

„Ne așteptăm și din partea administrației locale și din partea administrației centrale să înceapă acele campanii celebre. Banii se strâng deja pentru promovarea stațiunii Mamaia. Ne afectează și războiul din Ucraina, și faptul că s-au deschis granițele și romanii își doresc să călătorească în străinătate. Dar, ce important este că noi nu facem nimic în a-i aduce pe turiști pe litoralul românesc așa cum s-a făcut în anii de pandemie”, afirmă el.

Cristian Bărhălescu mai spune și că pentru dezvoltarea zonelor turistice ale țării accesibilitatea este esențială. Sunt necesare investiții în infrastructură.

„Nu trăim într-o țară care să aibă infrastructura necesară și să facă investiții în acest sens. În continuare, consider că stațiunile ar trebui să-și facă o strategie pe termen scurt, mediu și lung astfel încât să știe unde vor să ajungă. Degeaba discutăm și ne lamentăm”, precizează acesta.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!