16.4 C
București
marți, septembrie 27, 2022

HoReCa – VIDEO PROFIT NEWS TV (Re)Descoperă România – Anca Nedea-Pavel, director executiv OPMCTA: S-a ajuns la hate pe online și la o denigrare constantă a produsului turistic românesc și a țării. Turismul din România a crescut și s-a îmbunătățit – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Însă, de la an la an, per total, turismul din România a crescut și s-a îmbunătățit.

De la an la an, de când s-a introdus impozitul specific, TVA-ul de 50% și voucherele de vacanță, turismul, în general, în Romania, a crescut și s-a îmbunătățit.

Dar, litoralul este singura destinație turistică unde în ultimii 5 ani peste 90% din hotelurile vechi au fost achiziționate și renovate.

Problemele de pe litoralul românesc sunt aceleași ca dintotdeauna, spune, la emisiunea Re)Descoperă România de la PROFIT NEWS TV, Anca Nedea-Pavel, director executiv al Organizației Patronale Mamaia-Constanța (OPMCTA). Foarte multă ură împotriva turismului românesc și o denigrare constantă a destinațiilor turistice din țară. Însă, de la an la an, per total, turismul din România a crescut și s-a îmbunătățit.

“Nu a fost nicio problemă în plus pe litoralul românesc față de problemele cu care ne confruntăm de ani de zile. De la an la an, de când s-a introdus impozitul specific, TVA-ul de 50% și voucherele de vacanță, turismul, în general, în Romania, a crescut și s-a îmbunătățit. Cel puțin în ultimii 7 ani, lucrurile au evoluat. Dar este evident faptul că la fiecare început de sezon – fie de iarnă, fie de vară – există campanii de denigrare a destinațiilor turistice din țară. Poți să fii chiar și mai slab cu duhul și tot să vezi chestiile astea.

Este vina și responsabilitatea noastră, a tuturor actorilor publici și privați din România care sunt interesați de ospitalitate, că nu investim în comunicare, în oameni care știu să comunice pe baza unei strategii bine fundamentate și care să fie constantă. Degeaba comunici dacă nu o faci constant, dacă din această comunicare nu reiese ce vrei să comunici. Sunt lucruri care țin de profesionalism, care trebuie făcute constant”, precizează Anca Nedea-Pavel.

O altă problemă punctată de aceasta în ceea ce privește comportamentul consumatorilor vis-a-vis de destinațiile turistice din țară ține de educație.

“E o problemă de educație generală în România, în privința mândriei față de țară, produs românesc, apartenența la această țară, inclusiv în turism. Faptul că noi greșim, că mulți investitori greșesc, că statul greșește, că turiștii greșesc nerespectând destinațiile când ajung în ele, nu are nicio legătură cu faptul că atunci când suntem în fata celorlalți trebuie să ținem la ce e al nostru. Am văzut foarte mulți oameni din diaspora care vorbesc cu mult mai multă afecțiune, aplecare și considerație despre lucrurile bune pe care le are țara asta. Efectiv, în România, s-a ajuns la hate pe online și la o denigrare constantă a produsului turistic românesc și a țării. Și nu e valabil numai în industria asta din păcate”, mai spune directorul executiv al Organizației Patronale Mamaia-Constanța (OPMCTA).

Deși online-ul este principalul canal de comunicare care poate produce reacții imediate și promova o destinație turistică, ea afirmă că este “foarte greu, pentru că cetățenii țării pe online dau cu hate pe turism”.

“Cetățenii României trebuie să înceapă să vadă în câte locuri s-au investit. Sunt foarte multe investiții private pe care nu le știm mulți dintre noi, și nu vorbesc numai de litoral. Dar, litoralul este singura destinație turistică unde în ultimii 5 ani peste 90% din hotelurile vechi au fost achiziționate și renovate. Sunt puține destinații care au făcut asta. Avem nevoie clar și de implicarea autorității de resort. Mă aștept ca, peste un an de zile, să se vadă deja rezultatele consiliului de brand de la nivelul Ministerului Turismului”, adaugă ea.

Anca Nedea-Pavel mai spune și că, atunci când jucătorii din turism fac campanii de promovare, este foarte important ca aceștia să înceapă cu definirea produselor turistice și destinațiilor respective.

“Ca să poți să comunici trebuie să știi ce vrei. Dacă noi vrem să definim Mamaia Nord ca o destinație de evenimente și scumpă, atunci asumați-vă că este scumpă. Până la urmă nu e nimeni obligat să se ducă acolo. Dar trebuie să ne asumăm și să comunicăm așa”, continuă aceasta.

Directorul executiv al Organizației Patronale Mamaia-Constanța (OPMCTA) a observat însă că, de la an la an, a crescut gradul de responsabilitate al agenților economici și dorința acestora de a se implica în promovarea litoralului românesc.

“Am simțit la nivelul întregii destinații că autoritățile locale și-au asumat responsabilitatea turismului. Au înțeles faptul că au în ogradă o stațiune. Și, dacă în anii trecuți au ignorat și au preferat să se concentreze pe nevoile orașului, acum s-au prins că stațiunile sunt foarte importante, numărul de turiști atrași în destinație determină creștere economică, care duce la creșterea nivelului de trai, a bunăstării cetățenilor din destinație”, mai spune aceasta.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!