3.3 C
București
vineri, ianuarie 21, 2022

HoReCa – VIDEO PROFIT NEWS TV (Re)Descoperă România – István Szabó, managerul Fundației Conservation Carpathia: Avem un sanctuar de cai. Producătorii locali – experiență unică de a te întoarce în timp – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

De la înființare în 2009 și până în prezent, Fundația Conservation Carpathia s-a concentrat constant pe a repune în valoare natura, protejarea acesteia și pe refacerea zonelor degradate, iar între timp a pus bazele și unui business în domeniului turismului. Este vorba despre ferma de biodiversitate Cobor, amplasată în imediata apropiere a orașului Făgăraș, unde, pe aproape 500 de hectare de teren, Fundația dezvoltă activități agricole, cu un impact redus asupra mediului. ... Fundația Conservation Carpathia mai deține și aproape 200 de exemplare de vaci și urmează să dezvolte produse din carne de sură de stepă, momentan fiind în proces de autorizare.„Încercăm să combinam tot ceea ce înseamnă valoare care vine din aceste resurse naturale, fără să avem un impact negativ, dar să oferim totuși acea experiență turiștilor de a te întoarce în timp”...

De la înființare în 2009 și până în prezent, Fundația Conservation Carpathia s-a concentrat constant pe a repune în valoare natura, protejarea acesteia și pe refacerea zonelor degradate, iar între timp a pus bazele și unui business în domeniului turismului.

Este vorba despre ferma de biodiversitate Cobor, amplasată în imediata apropiere a orașului Făgăraș, unde, pe aproape 500 de hectare de teren, Fundația dezvoltă activități agricole, cu un impact redus asupra mediului.  

„Avem aici un sanctuar de cai care se adresează acelor proprietari de cai care au animale bolnave sau îmbătrânite și nu vor să scape de ele. În acest sanctuar, noi oferim servicii turistice și pentru aceste animale. De asemenea, avem o casă de oaspeți cu 22 de locuri, iar turiștii care aleg să ne viziteze au posibilitatea să mănânce produse locale. Folosim produse alimentare atât din comunitate, cât și din ferma noastră”, a spus, la PROFIT NEWS TV, István Szabó, manager al Fundației Conservation Carpathia. 

Proiectul fermei Cobor a fost finanțat de către Markus F. Jebsen, Fundația Temperatio și din fonduri proprii realizate din exploatarea fermei. 

Pe lângă această fermă, în zona barajului Pecineagu, Fundația are dezvoltate și observatoare de faună sălbatică, care oferă posibilitatea turiștilor de a urmări animalele dintr-un spațiu fără acces la internet sau curent.

„Aceste activități turistice sunt legate de crezul nostru că nu poți dezvolta activități economice fără să te bazezi în mod sustenabil pe resurse locale. Încercam mereu să identificăm producătorii locali, pentru a oferi acea experiență unică de a te întoarce în timp”, adaugă István Szabó. 

Fundația Conservation Carpathia mai deține și aproape 200 de exemplare de vaci și urmează să dezvolte produse din carne de sură de stepă, momentan fiind în proces de autorizare. 

VIDEO PROFIT NEWS TV (Re)Descoperă România - István Szabó, managerul Fundației Conservation Carpathia: Avem un sanctuar de cai. Producătorii locali - experiență unică de a te întoarce în timp

„Încercăm să combinam tot ceea ce înseamnă valoare care vine din aceste resurse naturale, fără să avem un impact negativ, dar să oferim totuși acea experiență turiștilor de a te întoarce în timp”, mai spune acesta.

De asemenea, Fundația se ocupă și cu dezvoltarea comunității locale, având în vedere că după anii ’90 satele s-au depopulat, iar marea majoritatea a oamenilor au migrat către marile orașe sau în afara țării. În acest sens, investițiile sunt absolut necesare pentru a putea dezvolta comunitățile, mai ales prin prisma faptului că oferă locuri de muncă localnicilor.

„Investițiile, cum este ferma Cobor, în primul rând oferă și locuri de muncă pentru localnici. Orice investiție are o putere de reținere a resursei umane locale și de a oferi o perspectivă oamenilor care altfel ori se duc în străinătate, ori se duc în centrele urbane”, explică István Szabó. 

De altfel, ultimii doi ani de pandemie au reprezentat și o oportunitate importantă pentru afacerile din turismul local, românii orientându-se către destinațiile din țară, în detrimentul celor externe. Ferma Cobor este una dintre locațiile în care numărul de turiști români a crescut considerabil de la izbucnirea crizei sanitare. 

„După doi ani de pandemie ne bucurăm că avem foarte mulți turiști care vin din România, pentru că, de obicei, genul acesta de experiențe erau vizate de turiștii străini. (…) Cred că tot ceea ce facem este să arătăm că noi chiar avem o țară frumoasă. Este important ca oamenii să vadă că dacă te duci într-o astfel de locație ai posiblitatea să fii tu cu tine însuți, să guști produse locale, să participi la mici activități zilnice și să redescoperi natura”, mai spune István Szabó, care nu se așteaptă însă ca în 2022 să vadă teambuilding-uri cu 200-300 de persoane. 

„Cred că tendința pentru aceste grupuri va fi de a alege zone mai puțin populate”, afirmă el. 

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Urmareste-ți competitia in social media!