1.4 C
București
luni, ianuarie 17, 2022

HoReCa – Wizz Air primește ajutor de stat de la Sibiu – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

"Consiliul Județean Sibiu și compania Wizz Air Hungary Ltd au încheiat la începutul lunii decembrie 2021 contractul de acordare ajutor financiar în baza Schemei de ajutor de stat pentru susținerea activității companiilor aeriene în contextul crizei economice generate de pandemia COVID-19... Conform contractului, compania Wizz Air își asumă să opereze zboruri 12 luni consecutive la și de la Aeroportul Internațional Sibiu și va primi din partea Consiliului Județean Sibiu 1,3 euro/loc alocat la și de la Aeroportul Internațional Sibiu...

Compania aeriană Wizz Air beneficiază de schema de ajutor de stat finanțată de Consiliul Județean Sibiu, în valoare de aproape 380.000 de euro. În baza contractului, compania trebuie să asigure minimum două frecvențe săptămânale de la Sibiu, până în noiembrie anul viitor.

“Consiliul Județean Sibiu și compania Wizz Air Hungary Ltd au încheiat la începutul lunii decembrie 2021 contractul de acordare ajutor financiar în baza Schemei de ajutor de stat pentru susținerea activității companiilor aeriene în contextul crizei economice generate de pandemia COVID-19, autorizată de Comisia Europeană prin Decizia nr. SA59156, emisă la 20.11.2020”, se arată într-un comunicat de presă transmis de CJ Sibiu, conform news.ro.

Wizz Air este a treia companie aeriană care beneficiază de schema de ajutor de stat finanțată de CJ Sibiu, alături de Lufthansa și Austrian Airlines, cu care au fost încheiate contracte în luna iulie, respectiv în luna noiembrie.

Conform contractului, compania Wizz Air își asumă să opereze zboruri 12 luni consecutive la și de la Aeroportul Internațional Sibiu și va primi din partea Consiliului Județean Sibiu 1,3 euro/loc alocat la și de la Aeroportul Internațional Sibiu, valoarea ajutorului de stat fiind de 379.213,9 euro.

Wizz Air trebuie să asigure minimum două frecvențe săptămânale în perioada asumată: 1 decembrie 2021 – 30 noiembrie 2022.

“Prin contractul încheiat cu compania Wizz Air, principalul operator de zbor care asigură curse de pe aeroportul nostru, vom reuși să menținem pentru sibieni un număr crescut de destinații în care pot ajunge. Ne dorim un județ conectat, european, iar asta presupune un efort comun de susținere după perioada dificilă cauzată de pandemie, atât din partea companiilor, dar și a autorităților. În cazul Wizz Air, compania și-a asumat alocarea unei capacități de 53%, fiind astfel eligibilă pentru finanțare”, a declarat Daniela Cîmpean, președintele Consiliului Județean Sibiu.

Wizz Air a început dezvoltarea operațiunilor aeriene la Sibiu din anul 2014. În prezent, Wizz Air operează zboruri directe de la Aeroportul Internațional Sibiu spre șapte destinații: Londra Luton, Dortmund, Memmingen, Nurnberg, Madrid, Frankfurt Hahn și Karlsruhe Baden-Baden.

Consiliului Județean Sibiu este proprietarul, finanțatorul și autoritatea tutelară a Regiei Autonome Aeroportul Internațional Sibiu.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Urmareste-ți competitia in social media!