FacebookTwitterLinkedIn

Ziua mondială a televiziunii (World Television Day) este sărbătorită în fiecare an pe 21 noiembrie. În 1996, Adunarea Generală a Naţiunilor Unite a stabilit 21 noiembrie drept Ziua Mondială a Televiziunii, recunoscând, astfel, influenţa tot mai mare pe care televiziunea o are asupra luării de decizii şi rolul pe care acest mijloc de informare în masă îl joacă în viaţa oamenilor.

Televiziunea, a cărei istorie a început acum aproximativ 100 de ani (primul televizor a fost inventat în anii 1920), s-a dezvoltat în a doua jumătate a secolului al XX-lea şi este, şi astăzi, unul dintre cele mai populare mijloace de informare în masă şi o constantă a vieţii cotidiene a fiecăruia dintre noi, notează Agerpres.

În România, televiziunea publică a fost inaugurată pe 31 decembrie 1956. Primele ore de emisie, alb-negru, ale TVR au fost ale Revelionului din 1957, iar de atunci, televiziunea a făcut mereu parte din istoria imediată a românilor – a difuzat ştiri, documentare şi filme din toată lumea, cele mai importante evenimente sportive de pe glob.

Prima transmisiune color din România a avut loc în 1983, iar transmisiunea color zilnică a început în 1985.

TVR este singura televiziune din lume care a transmis, în direct, o schimbare de regim politic – acum mai bine de 30 de ani. Imaginile Revoluţiei din decembrie 1989 au făcut înconjorul lumii în timp real.  

Televiziunile cu cele mai mari audiențe la nivel național – OCTOMBRIE 2022