4 C
București
sâmbătă, decembrie 4, 2021

Imobiliare – Acțiunile China Evergrande scad cu peste 10%, după ce vânzarea de active de 2,6 miliarde de dolari a căzut – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

... Nu s-au înregistrat progrese în ceea ce privește vânzările de active Prăbușirea tranzacției cu Hopson vine în timp ce Evergrande se apropie de sfârșitul unei perioade de grație de 30 de zile pentru o plată a dobânzii de 83 milioane dolari... Prăbușirea acordului cu Hopson vine în timp ce Evergrande va finaliza sâmbătă perioada de grație de 30 de zile pentru o plată a dobânzii de 83 de milioane de dolari... Evergrande a declarat miercuri seara că, de la vânzarea participației sale de 1,5 miliarde de dolari la Shengjing Bank la sfârșitul lunii septembrie, „nu a existat niciun progres semnificativ în vânzarea activelor grupului”... Săptămâna trecută, Reuters a raportat, citând surse, că firma imobiliară de stat chineză Yuexiu Property a renunțat la un acord de 1,7 miliarde de dolari pentru a cumpăra clădirea sediului central din Hong Kong al Evergrande..

  • Compania Evergrande, puternic îndatorată, a purtat discuții la începutul acestei luni pentru a vinde o parte a unității sale de servicii către Hopson Development Holdings, rivalul său mai mic.

  • Hopson a declarat miercuri că discuțiile au eşuat pentru a cumpăra puțin peste jumătate din acțiunile emise de Evergrande Property Services.

  • Prăbușirea acordului cu Hopson vine în timp ce Evergrande va finaliza sâmbătă perioada de grație de 30 de zile pentru o plată a dobânzii de 83 de milioane de dolari, urmărită îndeaproape către investitorii, pentru obligațiuni offshore denominate în dolari SUA.

 

Acțiunile China Evergrande au scăzut cu peste 10% în deschiderea tranzacțiilor joi, după ce a eşuat un acord de vânzare a activelor sale către Hopson Development Holdings, potrivit CNBC.  Acțiunile Hopson s-au tranzacționat cu peste 5% mai mult, în timp ce Evergrande Property Services a scăzut pentru scurt timp cu 9% în tranzacțiile de dimineață.

Compania Evergrande, puternic îndatorată, a purtat discuții la începutul acestei luni pentru a vinde o parte a unității sale de servicii către Hopson, rivalul său mai mic. Cu toate acestea, Hopson a anunțat miercuri seara că discuțiile pentru achiziționarea unui pachet de 50,1% din Evergrande Property Services au eșuat. Evergrande a confirmat rezilierea acordului într-un anunţ separat.

Acordul ar fi fost în valoare de 20,04 miliarde de dolari Hong Kong (2,58 miliarde de dolari), potrivit documentelor.

Evergrande este al doilea cel mai mare dezvoltator din China după vânzări și cel mai mare emitent de obligațiuni offshore din industrie, cu un total de aproximativ 300 de miliarde de dolari în datorii. Există mari îngrijorări cu privire la capacitatea companiei de a-și rambursa datoriile şi la riscul de contagiune.

Nu s-au înregistrat progrese în ceea ce privește vânzările de active

Prăbușirea tranzacției cu Hopson vine în timp ce Evergrande se apropie de sfârșitul unei perioade de grație de 30 de zile pentru o plată a dobânzii de 83 milioane dolari, urmărită cu atenție de investitori, în obligațiuni offshore denominate în dolari americani. Dacă dezvoltatorul nu reușește să plătească până sâmbătă, va fi în faliment tehnic.

Evergrande a declarat miercuri seara că, de la vânzarea participației sale de 1,5 miliarde de dolari la Shengjing Bank la sfârșitul lunii septembrie, „nu a existat niciun progres semnificativ în vânzarea activelor grupului”.

Săptămâna trecută, Reuters a raportat, citând surse, că firma imobiliară de stat chineză Yuexiu Property a renunțat la un acord de 1,7 miliarde de dolari pentru a cumpăra clădirea sediului central din Hong Kong al Evergrande. Ambele companii nu au răspuns imediat la o cerere a CNBC pentru comentarii.

Dependența ridicată a Evergrande de datorii pentru a se extinde rapid a făcut obiectul unui control guvernamental mai mare anul trecut, odată cu implementarea politicii „trei linii roșii” pentru companiile imobiliare pentru a reduce raportul dintre datoria lor și activele lor.

China Evergrande a încălcat toate cele trei linii roșii în prima jumătate a acestui an, în timp ce Hopson și Yuexiu nu au trecut niciuna dintre aceste linii, potrivit Natixis.

Evergrande a spus că, începând cu luna septembrie, vânzările imobiliare contractate ale companiei au totalizat 3,65 miliarde de yuani (571,1 milioane de dolari). Acestea sunt cu 90% mai mici decât în ​​august, când vânzările de proprietăți contractate totalizau 38,08 miliarde de yuani.

China a încercat să înlăture temerile de contagiune, care au speriat piețele globale anterior. Banca Populară Chineză a spus de mai multe ori că Evergrande este un caz individual, controlabil.

Cel mai recent, guvernatorul băncii centrale Yi Gang a declarat miercuri că prima măsură de răspuns este de a preveni răspândirea riscurilor Evergrande la alte companii imobiliare.

 

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (financialintelligence.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Urmareste-ți competitia in social media!