33.2 C
București
marți, iulie 5, 2022

Imobiliare – Alexandru Rafila: „Cred că trebuie să aducem bani noi în sistemul de sănătate și să încurajăm asigurările private de sănătate” – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

0 views Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, a declarat că asigurările private de sănătate ar trebui încurajate în România, deoarece pot reprezenta fonduri suplimentare în sistemul medical.

El a precizat că destul de puține persoane beneficiază de deducerea de la taxarea prevăzută legal, în limita a 400 de euro pe an.

Alexandru Rafila: „Evident că nivelul de decontare nu ține totdeauna seama de costul real al serviciilor de sănătate, mai ales că în ultima vreme costurile au crescut la diverse servicii, începând cu utilitățile, terminând cu produsele medicale, dispozitivele și așa mai departe.

mai 29, 2022, 9:19AM GMT+0200
|
0 views

Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, a declarat că asigurările private de sănătate ar trebui încurajate în România, deoarece pot reprezenta fonduri suplimentare în sistemul medical. El a precizat că destul de puține persoane beneficiază de deducerea de la taxarea prevăzută legal, în limita a 400 de euro pe an.

Alexandru Rafila a subliniat că este important să se identifice noi resurse pentru finanțarea sistemului medical, mai ales că scumpirile generale din ultima perioadă au dus la costuri care de multe ori depășesc sumele alocate pentru decontarea lor.

Alexandru Rafila: „Evident că nivelul de decontare nu ține totdeauna seama de costul real al serviciilor de sănătate, mai ales că în ultima vreme costurile au crescut la diverse servicii, începând cu utilitățile, terminând cu produsele medicale, dispozitivele și așa mai departe. Noi avem un sistem, decontare pe caz rezolvat. Rămâne de văzut dacă în viitor vom continua cu același sistem, îl vom modifica, dar este un proces.

Bugetul este un lucru limitat și trebuie totdeauna să ții cont. Ceea ce cred eu este că trebuie să aducem și bani noi în sistemul de sănătate, să încurajăm asigurările private de sănătate. Există o sumă deductibilă pentru fiecare angajat, de 400 de euro, care poate fi dedusă, dacă cineva își încheie o asigurare suplimentară de sănătate. Foarte puțini oameni accesează acest sistem și cred că acest sistem ar putea să aducă resurse noi în sistem”, conform RRA.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.forbes.ro).

Accesați aici articolul integral !

spot_img

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!