4 C
București
vineri, decembrie 3, 2021

Imobiliare – Apartamentul Ileana și Romulus VULPESCU                                                                – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

... Dragostea dintre Ileana și Romulus Vulpescu a fost completată de-a lungul anilor de dragostea pentru scris, completandu-se și ajutandu-se reciproc, într-o relație care a învins timpul... În acest apartament special, amplasat la doar câteva minute distantă de Piața Rosetti și Piața Universității, au locuit Ileana și Romulus Vulpescu, un cuplu simbol al literaturii românești... Ileana Vulpescu a scris proză și teatru, a tradus din literaturile engleză, franceză și spaniolă și a semnat versiuni în limba franceză din literatura modernă și contemporana românească..

În acest apartament special, amplasat la doar câteva minute distantă de Piața Rosetti și Piața Universității, au locuit Ileana și Romulus Vulpescu, un cuplu simbol al literaturii românești.

Apartamentul impresionează încă de la intrare prin biblioteca de o mare valoare, în care sunt păstrate mansucrise și lucrări ale celor doi mari scriitori.

Locația este una cu o încărcătură specială. Pe locul unde este actualul imobil a fost casa cu mansardă în care a trait și a scris operele din tinerețe Mircea Eliade.

Ileana Vulpescu a scris proză și teatru, a tradus din literaturile engleză, franceză și spaniolă și a semnat versiuni în limba franceză din literatura modernă și contemporana românească. Din anul 1972, Ileana Vulpescu a fost membră a Uniunii Scriitorilor din România. Cel mai cunoscut roman al său, “Arta conversației” a ajuns un “best sellers” înainte de anul 1989.


Romulus Vulpescu și-a dedicat întreaga viață cărților. A fost poet, scriitor și  traducător, editor, publicist dar și un colecționar înrăit, colecția sa de cărți rare depășind 20.000 de exemplare. A tradus și a regizat numeroase piese de teatru.

Dragostea dintre Ileana și Romulus Vulpescu a fost completată de-a lungul anilor de dragostea pentru scris, completandu-se și ajutandu-se reciproc, într-o relație care a învins timpul. Ileana Vulpescu declara într-un interviu acordat în urmă cu câțiva ani:

“Destinul meu a fost Romulus Vulpescu. Este foarte ciudat, dar ceea ce contează mai mult într-o relație între oameni sunt cuvintele. Cuvintele sunt mai mult decât senzațiile, mai mult decat primele impresii. Într-o relație rămân cuvintele!  Dragostea se așează, devine un carbune care stă sub cenușă”. (sursa revista “Tango”)

Apartamentul, disponibil pentru vânzare, este situat la etajul 2 al imobilului și este compus din 5 camere, bucătarie, oficiu, vestibul, hol, 2 grupuri sanitare, spații depozitare, cameră de serviciu, 2 balcoane tip loggie și un al 3-lea balcon, camera de serviciu pod, boxă subsol. Suprafața totală, inclusiv spațiile anexe, este de 145mp.

 


<!–


–>

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.forbes.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Urmareste-ți competitia in social media!