27.1 C
București
miercuri, mai 25, 2022

Imobiliare – Aroganţă de miliardar. El spunea ca vrea să îşi ducă companie pe marte, să fie primul triliardar al lumii şi chiar preşedintele întregii planete – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

Ce a reuşit însă Adam Neumann a fost să construiască un business cu venituri de peste 2,5 miliarde de dolari şi mii de angajaţi: WeWork.De loc din Tel Aviv, Israel, Neumann s-a mutat în Statele Unite la şapte ani...

Pe viitorul partener de business, Miguel McKelvey, alături de care avea să se lanseze în imobiliare, l-a cunoscut printr-o cunoştinţă comună, în 2008.

După doi ani au pus bazele afacerii cu spaţii de coworking WeWork, cu o investiţie iniţială de 15 milioane de dolari.

Nu a reuşit să îşi extindă compania pe Marte, cum a visat, şi nici să ajungă „preşedinte al lumii”. Ce a reuşit însă Adam Neumann a fost să construiască un business cu venituri de peste 2,5 miliarde de dolari şi mii de angajaţi: WeWork.

De loc din Tel Aviv, Israel, Neumann s-a mutat în Statele Unite la şapte ani, după divorţul părinţilor săi. S-a întors la patru ani distanţă în ţara natală, unde s-a înscris, după terminarea liceului, la Academia Navală. A fost ofiţer în marina israeliană timp de cinci ani, la finalul cărora a fost disponibilizat cu rangul de căpitan. Înapoi în Statele Unite, a urmat o şcoală de business din cadrul unui colegiu newyorkez. S-a lansat în afaceri cu o companie cu haine pentru copii, Krawlers.

Pe viitorul partener de business, Miguel McKelvey, alături de care avea să se lanseze în imobiliare, l-a cunoscut printr-o cunoştinţă comună, în 2008. Iniţial, cei doi au deschis GreenDesk, un spaţiu de coworking ecofriendly. După doi ani au pus bazele afacerii cu spaţii de coworking WeWork, cu o investiţie iniţială de 15 milioane de dolari. 

Din cauza comportamentului excentric şi fiindcă se implicase într-o serie de scandaluri, în 2019 i s-a cerut să renunţe la postul de CEO al companiei pe care o înfiinţase, cu puţin înainte de oferta publică iniţială. Pe 24 septembrie 2019 antreprenorul s-a retras din business, predându-le ştafeta lui Artie Minson şi Sebastian Gunningham.

De-a lungul timpului s-a implicat şi în alte businessuri, de la start-up-uri tech la companii care comercializează canabis. Antreprenorul e căsătorit cu Rebekah Neumann, verişoara actriţei Gwynet Paltrow, alături de care are şase copii, din care două perechi de gemeni. Printre planurile fanteziste ale lui Neumann se numărau extinderea companiei pe Marte şi dobândirea statutului de primul triliardar al lumii. El îşi dorea, de asemenea, să devină preşedinte al lumii, prim-ministru al Israelului, dar şi să trăiscă veşnic.

Momenan a aniversat 42 de ani. În prezent investeşte în proprietăţi imobiliare din SUA, evaluate la un total de circa 1 miliard de dolari. De la înfiinţare şi până la sfârşitul anului trecut, WeWork operase peste 4 milioane de metri pătraţi de birouri. Compania a înregistrat, în 2021, venituri de 2,5 miliarde de dolari, având o echipă de 6.000 de angajaţi în 38 de pieţe.

„Cum poţi schimba lumea? Aducând oamenii împreună. Unde e simplu să aduci oamenii împreună? În mediul de lucru.”

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.businessmagazin.ro).

Accesați aici articolul integral !

spot_img

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!