16.4 C
București
marți, septembrie 27, 2022

Imobiliare – BVB: Au fost realizate peste 1 mil. de tranzacții în primele 8 luni ale anului. Radu Hanga: “Observăm un interes crescut pentru piața de capital românească” – Sinteza

1 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: In prelucrare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

septembrie 19, 2022, 1:14PM GMT+0200 | 0 views Georgiana Costea Actualitate I am a Breaking News Editor, with a focus on covering important IT& C and Energy news. Have a news tip? DMs are open on Instagram @georgiana1costea or drop me an email at georgiana.costea@forbes.ro Peste 1 milion de tranzacții au fost realizate pe piața


|
0 views

Georgiana Costea
Actualitate
I am a Breaking News Editor, with a focus on covering important IT& C and Energy news. Have a news tip? DMs are open on Instagram @georgiana1costea or drop me an email at georgiana.costea@forbes.ro

Peste 1 milion de tranzacții au fost realizate pe piața reglementată a Bursei de Valori București în perioada ianuarie – august din acest an. 

Potrivit unui anunț al BVB, activitatea investițională a fost mai temperată în lunile de vară. Astfel, lunile iulie și august au fost singurele luni în care numărul tranzacțiilor a fost sub pragul de 100.000. Cea mai activă lună din acest punct de vedere a fost martie, când au fost înregistrate aproape 200.000 de tranzacții în sistemul Bursei de Valori București. “Per ansamblu, comparativ cu cele 715.000 de tranzacții din perioada ianuarie-august 2021, numărul tranzacțiilor a crescut cu aproape 42% în primele 8 luni ale acestui an”, anunță BVB.

„Observăm un interes crescut pentru piața de capital românească și investitorii, atât cei români cât și cei internaționali, beneficiază de o diversificare sectorială fără precedent oferită de companiile listate. Desigur, asistăm la o temperare a ritmului de finanțare cauzată de o serie de riscuri ce influențează piețele globale și de un context regional complicat, însă chiar și într-un context internațional dificil piața de capital din România reușește să atingă noi repere și să performeze”, a declarat Radu Hanga, Președintele Bursei de Valori București.

În perioada ianuarie-august, numărul celor care tranzactioneaza pe bursa românească a depasit 117.000 de investitori, potrivit datelor Fondului de Compensare al Investitorilor (FCI) valabile la jumătatea acestui an. Numărul investitorilor a crescut cu 33% în trimestrul al doilea comparativ cu primul trimestru.

Complementar, capitalizarea companiilor românești listate la BVB a ajuns la aproape 137 miliarde lei, echivalentul a 28 miliarde euro, la finalul primelor opt luni ale acestui an. “Acest nivel este ușor sub cel înregistrat la finalul anului trecut și apare într-un context dominat de volatilitatea din piețele de capital, dar și de o multitudine de alte riscuri cum ar fi evoluția pandemiei de coronavirus, inflația în creștere, majorarea ratelor de dobândă, creșterea prețurilor la energie, disfuncționalitățile din lanțurile de aprovizionare, temerile privind o eventuală recesiune în piețele dezvoltate, precum și un context regional complicat”, arată BVB.

La nivelul tuturor tipurilor de instrumente financiare tranzacționate pe Piața Reglementată a BVB, valoarea totală de tranzacționare din primele 8 luni a ajuns la 15,3 miliarde lei, echivalentul a 3,1 miliarde euro, în urcare cu 34% față de aceeași perioadă a anului trecut. Valoarea medie zilnică de tranzacționare pentru toate instrumentele financiare tranzacționate a fost de 91,8 milioane de lei, în creștere cu 34,9% față de perioada ianuarie-august a anului trecut.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.forbes.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!