2.9 C
București
miercuri, decembrie 8, 2021

Imobiliare – Casa altfel. Cum transformă diverşi arhitecţi spaţii nefolosite în locuinţe moderne – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

... Indiferent de gradul de confort al unui apartament sau unei case, unii pur şi simplu nu vor să stea într-o locuinţă obişnuită şi caută altfel de clădiri pe care să le modeleze după gustul lor.Un fost turn de apă din oraşul californian Seal Beach de pe coasta Pacificului... Cum doar aspectul exterior al clădirii mai amintea de utilizarea ei de altădată, cei doi s-au folosit de fotografii ca să reproducă anumite elemente interioare şi au instalat chiar şi o bară folosită de pompieri ca să coboare la intervenţii.La Londra.

Casa altfel. Cum transformă diverşi arhitecţi spaţii nefolosite în locuinţe moderne

Indiferent de gradul de confort al unui apartament sau unei case, unii pur şi simplu nu vor să stea într-o locuinţă obişnuită şi caută altfel de clădiri pe care să le modeleze după gustul lor.

Un fost turn de apă din oraşul californian Seal Beach de pe coasta Pacificului, spre exemplu, s-a transformat în spaţiu locativ în urma unei campanii a locuitorilor din zonă care nu voiau să-l vadă demolat după dezafectare, scrie Mansion Global. În prezent, turnul de apă a devenit o locuinţă cu patru niveluri, patru dormitoare şi patru băi, bar, bucătărie, terasă şi garaj, care se poate închiria pentru 1.000 de dolari pe noapte. Cine doreşte să-şi stabilească reşedinţa permanentă acolo trebuie să plătească peste 4 milioane de dolari. De la ferestrele construcţiei se pot vedea Disneylandul sau centrul de afaceri al oraşului Los Angeles.

Un cuplu de americani care-şi construiesc în prezent o casă obişnuită s-au tot mutat, locuind pe o ambarcaţiune, într-un fost coteţ spaţios de găini, un far şi o subunitate de pompieri. Cei doi, Clint şi Kelly Clemens, au achiziţionat cu ceva ani în urmă clădirea unei foste subunităţi de pompieri din localitatea Newport, din statul Rhode Island, şi au investit în transformarea ei într-o reşedinţă de lux. Cum doar aspectul exterior al clădirii mai amintea de utilizarea ei de altădată, cei doi s-au folosit de fotografii ca să reproducă anumite elemente interioare şi au instalat chiar şi o bară folosită de pompieri ca să coboare la intervenţii.

La Londra, un spaţiu aflat sub un pod de cale ferată s-a transformat, cu ajutorul unei firme de arhitectură, Undercurrent Architects, într-o locuinţă confortabilă. Deşi din afară nu prea seamănă a casă, construcţia pe trei niveluri are două dormitoare şi două băi. Pentru a o proteja de zgomotul trenurilor, s-a realizat o structură de oţel şi o zonă care absoarbe vibraţiile, astfel încât locatarii nu mai aud decât un zgomot slab. Exteriorul este şi el placat cu oţel patinat, iar locuinţa are o formă convexă pentru a beneficia de cât mai multe ore de lumină.

<!–

fii la curent cu cele mai noi analize de business

Urmareste BM pe Facebook

–>

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.businessmagazin.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Urmareste-ți competitia in social media!