32.9 C
București
sâmbătă, august 13, 2022

Imobiliare – Cât se mai scumpesc materialele de construcții și până unde mai pot crește prețurile apartamentelor? Conferința Profit.ro „Impactul crizei prețurilor în piața imobiliară“ vine cu răspunsurile – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -masuri, metode, obiective, strategii, idei, plan, cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Ce soluții de extindere mai au companiile în contextual unor livrări slabe estimate pentru anii următori? Ce măsuri de protecție împotriva inflației au luat proprietarii de malluri? Cât se vor mai scumpi locuințele? La toate aceste întrebări se va răspunde la conferința Profit.ro „Impactul crizei prețurilor în piața imobiliară“...

Media de creștere a prețurilor la materiale de construcții în 2021 a fost de 40%, însă au fost materiale, precum oțelul-beton sau materialele fabricate din plastic, a căror prețuri s-au dublat.

Toate aceste probleme vor fi dezbătute de reprezentanți de top ai industriei la conferința Profit.ro „Impactul crizei prețurilor în piața imobiliară“, din 20 mai.

Ce soluții de extindere mai au companiile în contextual unor livrări slabe estimate pentru anii următori? Ce măsuri de protecție împotriva inflației au luat proprietarii de malluri? Cât se vor mai scumpi locuințele? La toate aceste întrebări se va răspunde la conferința Profit.ro „Impactul crizei prețurilor în piața imobiliară“, programată pentru mâine la hotelul Marriott din București.

Piața imobiliară din România se confruntă cu un nou val de situații fără precedent: criza materialelor de construcții, creșteri uriașe ale costurilor cu energia, război la graniță și efectele pandemiei. Proprietarii de clădiri de birouri încă sunt în căutarea unor soluții pentru a atrage angajații chiriașilor înapoi în spațiile de lucru. Majoritatea corporațiilor au adoptat un mod de lucru hibrid. În ultimii doi ani, pe piața imobiliară românească s-au investit peste 2 miliarde de euro, iar ponderea majoritară a capitalului a provenit de la investitori din Europa Centrală și de Est. Jucătorii occidentali au o sensibilitate crescută pentru apropierea de zona de conflict din Ucraina. Mallurile caută variante diverse de a reveni la traficul de vizitatori anterior pandemiei, acum fiind în luptă și cu un mediu online mai puternic.

Apar branduri noi pe piață. Proprietarii de malluri au nevoie de soluții pentru reducerea consumului de energie și a facturilor în continuă creștere. Interesul pentru achiziția de apartamente este în declin, iar investitorii în proiecte rezidențiale așteaptă o scădere abruptă a tranzacțiilor, de la nivelurile record atinse în anul precedent. Războiul din Ucraina, dar și presiunea costurilor cu materialele de construcții, obligă investitorii să amâne sau să renunțe la proiectele rezidențiale neîncepute. Media de creștere a prețurilor la materiale de construcții în 2021 a fost de 40%, însă au fost materiale, precum oțelul-beton sau materialele fabricate din plastic, a căror prețuri s-au dublat. Unele materiale produse în România au devenit prea scumpe pentru contractele publice din țară. Importăm circa 70% din materialele de construcții folosite pe șantiere, iar cele fabricate în România folosesc materie primă tot de import. Se va construi tot mai scump.

Toate aceste probleme vor fi dezbătute de reprezentanți de top ai industriei la conferința Profit.ro „Impactul crizei prețurilor în piața imobiliară“, din 20 mai.

Speakeri:

PANEL 1 – BIROURI ȘI RETAIL

 • Ștefan Tudos, Vicepreședinte, Genesis Property
 • Claudiu Bisnel, Founder and CEO, Brisk Group
 • Ruxandra Dragomir, Director de dezvoltare, Nhood
 • Cristi Moga, Head Of Capital Markets, Cushman & Wakefield Echinox
 • Omer Susli, Proprietar, Praktiker

PANEL 2 – REZIDENȚIAL ȘI CONSTRUCȚII

 • Oriol Casellas Deig, CEO, Meta Estate Trust
 • Constantin Sebeșanu, CEO, Impact Developer & Contractor
 • Alex Skouras, Managing Partner, Alesonor
 • Daniel Buhazi, Commercial Director, Ariston România, Divizia ELCO Heating Solutions
 • Florin Poștoacă, Sales Manager, Nordis Group
 • Maria Andrei, Vicepreședinte, SVN Romania

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

spot_img

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -idei, plan, strategii, dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!