35.2 C
București
luni, august 8, 2022

Imobiliare – Cel mai mare dezvoltator din România a trecut pragul de 35.000 de locuințe finalizate. ANL a vândut anul acesta mai multe locuințe decât în 2021 – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -masuri, metode, obiective, strategii, idei, plan, cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Agenția a construit din 2001 și până în prima jumătate a lunii mai din acest an 35.653 de locuințe, din care a vândut 6.384. De menționat, cei care stau cu chirie în locuințele ANL le pot cumpăra din 2009...

Au fost vândute 357 de apartamante, arată datele ANL furnizate la solicitarea Economica.net. Locuințele ANL pentru tineri, destinate închirierii sunt administrate de autoritățile administrației publice locale.

Cel mai bun an, în care au fost vândute cele mai multe apartamente ANL a fost 2016, cu un record de 1.088 de unități vândute, față de doar trei vândute în 2009, atunci s-a dat undă verde la achiziția locuințelor construite de stat.

Agenția a construit din 2001 și până în prima jumătate a lunii mai din acest an 35.653 de locuințe, din care a vândut 6.384. De menționat, cei care stau cu chirie în locuințele ANL le pot cumpăra din 2009, atunci când s-a dat undă verde la achiziția lor.

Chiriașii ANL nu s-au înghesuit anul trecut să-și cumpere locuințele. Agenția a vândut 264 de apartamente și a încasat aproape 60 de milioane de lei, venituri în creștere față de anii precedenți. Vânzările din primele luni din acest an însă le-au depășit pe cele din 2021. Au fost vândute 357 de apartamante, arată datele ANL furnizate la solicitarea Economica.net.

Locuințele ANL pentru tineri, destinate închirierii sunt administrate de autoritățile administrației publice locale. Consiliilelocale și primăriile unde suntn consturite locuinșe se ocupă direct de gestionarea acestora, le repartizează, le administrează și le vând.

Cel mai bun an, în care au fost vândute cele mai multe apartamente ANL a fost 2016, cu un record de 1.088 de unități vândute, față de doar trei vândute în 2009, atunci s-a dat undă verde la achiziția locuințelor construite de stat.

Cea mai preferată metodă de plată este cea rate lunare la primării. Mai mult de jumătate din locuințele vânmdute de ANL au fost prin această metodă, urmată de cele cumpărat din surse proprii – 1.130.

Alte 819 apartamente au fost cumpărate până acum prin programul Prima Casă și doar două prin Noua Casă. 252 de chiriași au făcut credit ipotecar, iar alți 97, credit bancar, mai arată datele ANL.

Unde s-au construit cele mai multe locuințe ANL

Cele mai multe locuințe au fost construite la București: 2.440, umat de județul Constanța, cu 1.696 de locuințe. În zona Moldovei, precum Vrancea, Bacău, Neamț, Iași, Suceava și Botoșani, au fost construite peste 1.000 de locuințe în fiecare județ.

Nmărul de aparamente recepționate de ANL pentru fiecare județ pot fi consultate prin mutarea cursorului pe harta de mai jos.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.economica.net).

Accesați aici articolul integral !

spot_img

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -idei, plan, strategii, dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!