24.7 C
București
miercuri, iulie 6, 2022

Imobiliare – Cetățenii din Lituania strâng bani pentru a cumpăra o dronă pentru Ucraina  – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

Aproximativ 3 milioane de euro au fost strânși în doar trei zile – din cele 5 milioane de euro necesare – în mare parte în sume mici, potrivit Laisves TV, o platformă de internet lituaniană care a lansat apelul, informează Reuters.

În ultimii ani, Ucraina a cumpărat peste 20 de drone armate Bayraktar TB2 de la compania turcă cu același nume și a comandat alte 16 pe 27 ianuarie.

mai 28, 2022, 12:09PM GMT+0200
|
0 views

Amelia Turp
Criza Rusia-Ucraina
I write about real estate, constructions, transportation, health, and sometimes about the business of textiles and fashion. Got any news tips? Drop me an email at amelia.turp@forbes.ro.

Sute de lituanieni s-au unit într-o campanie pentru a cumpăra o dronă militară avansată, pentru a ajuta Ucraina în războiul împotriva Rusiei. Aproximativ 3 milioane de euro au fost strânși în doar trei zile – din cele 5 milioane de euro necesare – în mare parte în sume mici, potrivit Laisves TV, o platformă de internet lituaniană care a lansat apelul, informează Reuters.

Drona sa dovedit eficientă în ultimii ani, în acțiunile împotriva forțelor ruse și a aliaților acestora în conflictele din Siria și Libia, iar achiziția ei este orchestrată de Ministerul Apărării din Lituania, care a declarat pentru Reuters că intenționează să semneze o scrisoare de intenție pentru a cumpăra drona din Turcia, săptămâna viitoare.

În ultimii ani, Ucraina a cumpărat peste 20 de drone armate Bayraktar TB2 de la compania turcă cu același nume și a comandat alte 16 pe 27 ianuarie. Acest lot a fost livrat la începutul lunii martie.

“Este primul caz din istorie când oamenii obișnuiți strâng bani pentru a cumpăra așa ceva, un Bayraktar. Este fără precedent, este incredibil”, a declarat Beshta Petro, ambasadorul Ucrainei în Lituania, pentru Laisves TV.

Mare parte din armamentul greu pe care țările NATO le-au trimis până acum în Ucraina sunt fabricate de sovietici, parte din inventarul statelor membre NATO din Europa de Est, dar unele state au început, recent, să furnizeze obuziere occidentale.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.forbes.ro).

Accesați aici articolul integral !

spot_img

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!