1.7 C
București
vineri, ianuarie 27, 2023

Imobiliare – Chiriile birourilor din Bucureşti, printre cele mai mici din Europa – Cushman & Wakefield Echinox – Sinteza

1 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: In prelucrare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Chiar dacă nivelul chiriilor prime din Bucureşti a continuat să crească în trimestrul al treilea, ajungând la 19,5 euro/mp/lună, faţă de 18,5 euro/mp/lună la începutul anului, Capitala rămâne printre cele mai ieftine destinaţii din Europa în ceea ce priveşte acest segment imobiliar. Prin comparaţie, în Budapesta şi Varşovia chiriile prime se situează la 24,5 şi

Chiar dacă nivelul chiriilor prime din Bucureşti a continuat să crească în trimestrul al treilea, ajungând la 19,5 euro/mp/lună, faţă de 18,5 euro/mp/lună la începutul anului, Capitala rămâne printre cele mai ieftine destinaţii din Europa în ceea ce priveşte acest segment imobiliar. Prin comparaţie, în Budapesta şi Varşovia chiriile prime se situează la 24,5 şi respectiv 24 euro/mp/lună, iar în Praga se înregistrează un nivel chiar mai ridicat de 27 euro/mp/lună. În capitala Bulgariei, birourile se închiriază cu un maxim de 15 euro/mp/lună, scrie Agerpres.

De asemenea, un studiu regional efectuat de compania de consultanţă imobiliară relevă faptul că venitul anual mediu al specialiştilor din domeniul IT&C din Bucureşti este mai redus cu 40% decât cel din Varşovia şi la jumătatea celui din Praga.

„Bucureştiul este fără îndoială unul dintre hub-urile tehnologice din Europa Centrală şi de Est, dacă ne uităm la investiţiile pe care companiile din acest sector le-au făcut aici în ultimii ani. Din perspectivă imobiliară, în ultimii zece ani, această industrie a cumulat peste 1 milion de metri pătraţi de birouri închiriaţi doar în Bucureşti, reprezentând aproximativ 40% din volumul tranzacţionat în acest interval. Chiar dacă anul acesta a venit cu multe provocări, companiile din domeniul IT&C au continuat să fie active pe piaţa închirierilor de spaţii de birouri, cu circa 80.000 de metri pătraţi închiriaţi în primele nouă luni ale anului, reprezentând 35% din totalul suprafeţei contractate în Bucureşti”, a declarat Mădălina Cojocaru, partner Office Agency Cushman & Wakefield Echinox.

Suprafaţa de spaţii de birouri închiriate în Bucureşti, în perioada ianuarie – septembrie 2022, a totalizat 222.600 metri pătraţi, în creştere cu 5% faţă de perioada similară a anului trecut. Peste 60% din acest volum, respectiv 137.000 metri pătraţi a fost reprezentat de cerere nouă, excluzând renegocierile contractelor existente.
Totodată, cererea nouă a depăşit suprafaţa proiectelor livrate în perioada în primele 3 trimestre ale lui 2022 în Bucureşti, proiecte ce au totalizat 105.500 metri pătraţi, astfel că rata de neocupare a spaţiilor de birouri a înregistrat o scădere în trimestrul al treilea, până la nivelul de 14,4%.

„Activitatea de dezvoltare se menţine la niveluri extrem de reduse, astfel că până la finalul anului viitor este programată livrarea a doar 6 proiecte, cu o suprafaţă cumulată de 129.000 de metri pătraţi”, se mai menţionează în comunicatul companiei de consultanţă.

Cushman & Wakefield Echinox, afiliatul exclusiv al Cushman & Wakefield în România, deţinut şi operat independent, cuprinde o echipă de peste 80 de profesionişti ce oferă o gamă completă de servicii de consultanţă imobiliară investitorilor, dezvoltatorilor, proprietarilor şi chiriaşilor.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.economica.net).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!