4.3 C
București
marți, noiembrie 29, 2022

Imobiliare – Companiile IT domină piețele regionale, cu aproape 60% din suprafața de birouri închiriată – Sinteza

1 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: In prelucrare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

septembrie 16, 2022, 8:30AM GMT+0200 | 2 views Amelia Turp Actualitate I write about real estate, constructions, transportation, health, and sometimes about the business of textiles and fashion. Got any news tips? Drop me an email at amelia.turp@forbes.ro. Cererea de spații de birouri în orașele regionale a fost dominată de companiile IT, cu aproape 60%


|
2 views

Amelia Turp
Actualitate
I write about real estate, constructions, transportation, health, and sometimes about the business of textiles and fashion. Got any news tips? Drop me an email at amelia.turp@forbes.ro.

Cererea de spații de birouri în orașele regionale a fost dominată de companiile IT, cu aproape 60% din total, arată cel mai recent studiu al companiei de consultanță imobiliară JLL. Timișoara a avut cea mai mare pondere în tranzacțiile de închiriere de birouri din orașele regionale în S1 2022, cu aproape 20.000 mp, urmată de Iași, cu 10.500 mp, Cluj-Napoca și Brașov.

“Studiul nostru arată o piață puternică a locurilor de muncă în orașele din vestul țării, cu rate scăzute ale șomajului, de mai puțin de jumătate din media națională. Unele orașe au rate comparabile sau chiar mai mici decât Bucureștiul (1,1%), dacă luăm în considerare Timișoara (0,7%)”, spun consultanții de la JLL.

Principalii ocupanți diferă între orașele regionale în ceea ce privește industriile, pe baza specificității forței de muncă locale. Cluj-Napoca și-a consolidat poziția de centru puternic IT&C și pare să concentreze, de asemenea, mulți furnizori de servicii. Timișoara este renumită pentru că găzduiește companii din industria auto și din sectoarele SSC și IT, în timp ce Iași a atras în principal un număr mare de operatori BPO și SSC. Iar Brașovul găzduiește o gamă largă de companii din tehnologie, dar și companii din domeniul farmaceutic și IT&C.

“Chiriile pentru clădirile din clasa A variază între 14-15 euro/lună în Cluj Napoca, 13,5-14,5 euro/lună în Iași, 13-14 euro/lună în Timișoara și 12,5-13,5 euro/lună în Brașov”, se spune în raportul JLL.

În ceea ce privește randamentele, acestea sunt atractive în orașele regionale, pentru birourile prime, ajungând la 8,25% în Cluj, Timișoara și Iași și la 8,50% în Brașov.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.forbes.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!