-0.1 C
București
marți, ianuarie 25, 2022

Imobiliare – Companiile românești devin mai vizibile: Acțiunile One United Properties intră în indicele FTSE Global All Cap – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

... One United Properties este a cincea acțiune românească care a intrat în indicele FTSE Global All Cap după Banca Transilvania, Nuclearelectrica, OMV Petrom și Teraplast... De la anunțul includerii ONE în indicii FTSE Russell din 22 noiembrie, activitatea zilnică de tranzacționare a crescut semnificativ, valoarea medie zilnică tranzacționată fiind de 5,3 milioane de lei.Chiar dacă ponderea companiilor românești rămâne modestă, estimăm intrări semnificative de numerar pe piața de capital din România ca urmare a includerii noastre de către FTSE Russell... Pe lângă includerea în FTSE Global All Cap, acțiunile ONE au fost adăugate și în componența FTSE Global Small Cap, segmentul cu capitalizare mică din FTSE Global Equity Index...

One United Properties este a cincea acțiune românească care a intrat în indicele FTSE Global All Cap după Banca Transilvania, Nuclearelectrica, OMV Petrom și Teraplast. Cele cinci companii au o capitalizare bursieră cumulată de 61,1 miliarde de lei (13,9 miliarde de dolari).

One United Properties s-a listat pe data de 12 iulie la BVB, în urma unei oferte publice inițiale în valoare de 260 milioane de lei. Lichiditatea zilnică din prima zi de tranzacționare până pe 17 decembrie 2021 a fost de 1,8 milioane lei pe zi. De la anunțul includerii ONE în indicii FTSE Russell din 22 noiembrie, activitatea zilnică de tranzacționare a crescut semnificativ, valoarea medie zilnică tranzacționată fiind de 5,3 milioane de lei. 

Suntem mândri că, începând de astăzi, a crescut reprezentarea companiilor antreprenoriale românești la nivel internațional. Din clipa în care ne-am exprimat intenția de a ne lista la Bursa de Valori București, am analizat toate modalitățile prin care putem crește vizibilitatea pieței de capital românești în fața investitorilor instituționali globali. Ne bucurăm că deja în șase luni de la IPO, acțiunile ONE au fost incluse în indicele FTSE Global All Cap. Chiar dacă ponderea companiilor românești rămâne modestă, estimăm intrări semnificative de numerar pe piața de capital din România ca urmare a includerii noastre de către FTSE Russell. Impactul acestei decizii este fundamental, observând deja o creștere semnificativă în activitatea de tranzacționare a acțiunilor ONE,” a declarat Victor Căpitanu, co-CEO One United Properties.

Pe lângă includerea în FTSE Global All Cap, acțiunile ONE au fost adăugate și în componența FTSE Global Small Cap, segmentul cu capitalizare mică din FTSE Global Equity Index, și FTSE Global Total Cap, care include companii de dimensiuni mari, medii, mici și micro. În FTSE Global Total Cap, România este reprezentată de șapte companii – Banca Transilvania, Nuclearelectrica, OMV Petrom, One United Properties, TeraPlast, precum și două companii cu micro-capitalizare: Bittnet și TTS.

Compania este deţinută în proporţie de 29,75% de Andrei Diaconescu, prin OA Liviu Holding Invest, respectiv în proporţie de 29,75% de Victor Căpitanu, prin Vinci Ver Holding.

 

 


<!–


–>

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.forbes.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Urmareste-ți competitia in social media!