12.2 C
București
vineri, mai 20, 2022

Imobiliare – CONFIRMARE Meta Estate Trust aprobă derularea unei oferte publice inițiale (IPO) urmată de listare companiei – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

Luna trecută, Profit.ro anunțat că META Estate Trust a pregătit spre semnare actele privind admiterea la tranzacționare pe bursă a unor acțiuni, după închiderea operațiunii de majorare a capitalului social, fiind luată în calcul și emiterea unor obligațiuni cu o valoare nominală de până la 10 milioane euro.

Obligațiunile vor avea o rată a dobânzii de maximum 9% per an și o scadență maximă de 60 de luni, urmând să fie oferite investitorilor din România, prin intermediul unuia su mai multor plasamente private și/sau oferte publice...

Fondul de investiții META Estate Trust, companie holding formată, cum a anunțat în premieră Profit.ro, din nume grele de investitori din imobiliare, energie, transport, HoReCa și piața de capital, anunță că, în cadrul Adunării Generale Extraordinare a Acționarilor, a fost aprobată derularea unei oferte publice inițiale urmată de listarea companiei pe piața AeRO.

Pe lângă majorarea capitalului social, acționarii au decis și emiterea, în următorii doi ani, a unor serii de obligațiuni în valoare totală de până la 10 milioane de euro.

Luna trecută, Profit.ro  anunțat că META Estate Trust a pregătit spre semnare actele privind admiterea la tranzacționare pe bursă a unor acțiuni, după închiderea operațiunii de majorare a capitalului social, fiind luată în calcul și emiterea unor obligațiuni cu o valoare nominală de până la 10 milioane euro.

Obligațiunile vor avea o rată a dobânzii de maximum 9% per an și o scadență maximă de 60 de luni, urmând să fie oferite investitorilor din România, prin intermediul unuia su mai multor plasamente private și/sau oferte publice, cel târziu până la finele anului viitor, relevă date analizate de Profit.ro.

În noiembrie, Profit.ro a anunțat că META Trust este foarte aproape de listarea la Bursa de Valori București (BVB), care deja a procesat plasamentul privat.

Moment anunțat în premieră de de Profit.ro încă din primăvara anului trecut, compania Meta Estate Trust (MET) face pasul decisiv către bursă. Sistemul operatorului de piață BVB a procesat în toamnă operațiunea de piață premergătoare listării, în valoare de 29,90 milioane lei.

Compania a operat anterior o majorare de capital, în urma căreia a ajuns la fonduri proprii în valoare de 75 milioane de lei, fiind atrase peste 40 de nume noi în acționariat.

Noua tranzacție a fost realizată la 1,1000 lei/acțiune.

Alături de inițiatorul proiectului, Eugen Voicu, și societatea de administrare a activelor financiare Certinvest, au venit Ovidiu Ioan Andrieș, noul proprietar al Smart Diesel (cel mai mare benzinar independent); consultantul și coach-ul Adrian Stanciu; Andrei Sârbu, Maria Andrei și Ionuț Nicolescu – managerii SVN România (cel mai mare vânzător de apartamente); familia Dragoș și Alexandru Bonea împreună cu afacerea lor cu amenajări interioare Delta Studio; Gabriel Stanciu, CEO-ul Alstom Transport România; Marian Alecu, unul dintre cei mai puternici oameni din industria HoReCa, acționar în lanțul City Grill; Viorel Opaiț, Business Development Director la liderul consultanților imobiliari JLL Romania; Andreea Păun, managing partner al companiei de consultanță imobiliară Griffes; Deig Oriol Casellas, fost development manager la Veranda Mall Obor; Răzvan-Grigore Găină, consilier parlamentar și fost director general al companiei de instalații Branpis Bacău; Ilinca Păun, antreprenor și fost șef al brokerului imobiliar Colliers International.

„Am finalizat cu succes al doilea plasament privat și ne-am atins astfel obiectivele pentru acest an. Bucuria noastră este cu atât mai mare cu cât și de această dată ni s-au alăturat peste 40 de noi acționari, printre care se numără mulți antreprenori de top, conducători de companii multinaționale sau manageri din private equity sau bănci. Succesul acestui plasament privat ne arată că investitorii apreciază unicitatea modelului nostru de business și potențialul pieței imobiliare locale.

Continuăm dezvoltarea și ne asumăm listarea companiei în trimestrul al 2-lea al anului viitor printr-un IPO care sperăm să consfințească atingerea unui capital social de peste 25 milioane euro după numai 12 luni de activitate“, a declarat atunci, pentru Profit.ro, Eugen Voicu, cofondator Meta Estate Trust.

Meta Estate Trust propune investitorilor trei tipuri de investiții rezidențiale; unul cu randament mare și orizont investițional de 12-18 luni în proiecte rezidențiale în faze incipiente, prin parteneriate cu dezvoltatori imobiliari, cu exit înainte de finalizarea acestora; un alt tip este cu randament mediu și orizont investițional de 6-18 luni în achiziția de apartamente la prețuri reduse (stressed assets) și aprecierea lor accelerată prin finisarea apartamentelor la standard înalt și vânzarea ulterioară la prețul pieței și ultimul tip, cu randament mic și orizont investițional de 3-12 ani, în închirierea de apartamente pe termen scurt și lung.

Sursele Profit.ro spun că portofoliul actual al Meta Estate Trust este de circa 30 de apartamente, însă fondul este într-un stadiu incipient. 

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

spot_img

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!