3.4 C
București
marți, noiembrie 30, 2021

Imobiliare – Constantin SEBEȘANU, Impact Developer & Contractor: Următoarele trei luni vor fi destul de efervescente, urmând să ne punem în practică planul destul de agresiv de dezvoltare pe care-l avem – VIDEO – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

... Deci a pus banii în cripto.L-am întrebat: <Bine, dar în Impact n-ai investit nimic? Totuși avem 100% randament într-un an>.Mi-a zis: <Am încercat, dar n-am putut>.Chiar am dezvoltat cu el subiectul și l-am întrebat cum a încercat.A răspuns: <Păi.

Următoarele trei luni vor fi destul de efervescente pentru Impact Developer&Contractor, a spus Constantin SEBEȘANU, CEO-ul dezvoltatorului imobiliar, la FORUMUL PIEȚEI DE CAPITAL, organizat de Financial Intelligence, pe 21 septembrie.

El a detaliat: “Recent, am anunțat o majorare de capital semnificativă. Ieșim si cu o nouă emisiune de bond-uri, a patra. Perioada următoare va fi determinantă pentru a ne pune în practică planul de dezvoltare ambițios pe următorii șase ani, pe care tocmai l-am publicat. Acesta include două cicluri de producție și vânzări pentru noi, ca dezvoltator. În strategia de finanțare ne bazăm mult pe bursă. Am folosit instrumentele pe care ni le-a pus la dispoziție BVB și am ridicat cu succes finanțări. Cu toate dificultățile și birocrația inclusiv în raportare, totuși relația noastră cu bursa a fost una mai mult de love decât de hate. Cu siguranță că sunt lucruri care pot fi  îmbunătățite și avem un dialog constructiv în acest sens, iar perspectiva este să folosim în continuare instrumentele și să ne împlinim planul de dezvoltare destul de agresiv pe care-l avem.”

CEO-ul Impact a mai spus că dezvoltatorul integra principiile ESG (dedicate politicilor de mediu, sustenabilitate și guvernanță) înainte să fie catalogate ca atare: “La începutul anului, am aplicat pentru autorizație în proiectul Greenfield Băneasa pentru a fora pentru ape geotermale, ca parte a viziunii de dezvoltare sustenabilă. Suntem printre primele companii din domeniu care au înființat un departament de sine stătător de ESG, coordonat de un senior manager cu  experiență și avem un angajament asumat pentru proiecte verzi. În continuare, acest lucru va deveni necesar mai ales pentru a accesa finanțări mai ieftine luând în considerare că facem investiții suplimentare în tot acest program de sustenabilitate și ar trebui, pe undeva, să avem o compensare printr-o finanțare mai favorabilă pentru a ramâne competitivi. Separat de acest aspect, trebuie să oferim o permanentă îmbunătățire a calității vieții în comunitățile dezvoltate de noi. În acest spirit am creat și un departament de cercetare și dezvoltare unde evaluăm implementarea de inovații în dezvoltarea comunităților pentru a atinge acest scop. Suntem dedicați și rezultatele au început să se vadă.”

Constantin SEBEȘANU a mai spus ca este o perioadă foarte propice pentru bursă, atât pe fondul economisirii mari a gospodăriilor, cât și al apetitului investitorilor instituționali. Acesta a spus însă că mai există încă bariere, în special în ce privește fondurile de pensii: “Tocmai am renunțat la rating pentru a putea fi frecventabili și de fondurile de pensii. Este o situație care ar trebui reglementată cumva pentru a face mai facil accesul acestora la companiile românești. De asemenea am participat și la înființarea primului vehicul de tip REIT, Star Residence, care a reprezentat o premieră pe bursa secundară. Cu siguranță trebuie să colaborăm și în această diecție pentru a face o legislație concretă și astfel sa creăm un apetit mai mare pentru investiții în domeniu nostru”.

Trebuie să punem toți umărul să facem bursa accesibilă pentru toată lumea și să-i dăm o față mai umană, a mai spus Constantin SEBEȘANU.

Anterior, deputatul Sebastian Burduja a amintit că soția sa este americancă și a spus că a avut un șoc să vadă că familia acesteia avea foarte multe economii la bursă.

Constantin SEBEȘANU a împărtășit și el o experiență personală, copilul său fiind și american. Acesta a spus că, atunci când a împlinit 18 ani, copilul a primit de la familie o sumă pe care a investit-o în criptomonede: ”Eu fac parte din generația care nu înțelege cripto. El face parte din categoria de 5%, din statistica prezentată în conferință, care investește totul în cripto. Cu toate că-i american, e și român, adică sărac, deștept și optimist. Deci a pus banii în cripto.
L-am întrebat: <Bine, dar în Impact n-ai investit nimic? Totuși avem 100% randament într-un an>.
Mi-a zis: <Am încercat, dar n-am putut>.
Chiar am dezvoltat cu el subiectul și l-am întrebat cum a încercat.
A răspuns: <Păi, pe Google, am ajuns la BVB și n-am avut cum să fac tranzacția. Uite, la cripto cumpăr imediat>.
Cred că asta trebuie să ne dea de gândit. E experiența pe care am avut-o în casă. Cred că aici trebuie să punem toți umărul să facem bursa accesibilă pentru toată lumea și să-i dăm o față mai umană.”

Producția media la FORUMUL PIETEI DE CAPITAL a fost asigurata de Boof Media.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (financialintelligence.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Urmareste-ți competitia in social media!