1.7 C
București
vineri, ianuarie 27, 2023

Imobiliare – CSR 2022. United Way – Susţinem educaţia. Colliers România – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: General

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Descrierea proiectului: În 2019, zeci de angajaţi Colliers au participat la Maratonul Internaţional Bucureşti, mai exact nu mai puţin de opt echipe de ştafetă, adică 32 de alergători, plus un alergător la semimaraton au ales cauza United Way România.

În luna octombrie a acestui an vor participa la o zi de voluntariat prin care vor ajuta la activităţi de renovare a şcolii Rut, o şcoală socială privată la care învaţă, gratuit, peste 200 de copii (clasele 0-VIII) proveniţi din familii cu grave probleme sociale şi economice, cel mai adesea familii de etnie romă, cu venit sub limita sărăciei, locuinţe improprii – ex.

Motivaţie:

„Ne dorim să sprijinim combaterea abandonului şcolar, dar şi susţinerea şanselor de egalitate în educaţie, situaţii sensibile, grave şi atât de des întâlnite în România. Vrem să contribuim la oferirea de servicii educaţionale şi de integrare a persoanelor defavorizate pentru ca aceştia să aibă acces la o viaţă mai bună. Pentru ca un copil sau un tânăr să aibă acces la educaţie de calitate este nevoie de implicarea tuturor membrilor comunităţii pentru a crea un mediu propice învăţării. Credem că #Împreună, membrii comunităţii pot contribui la o viaţă mai bună pentru cei din jur. Accesul la o educaţie de calitate duce la obţinerea unui loc de muncă stabil, ceea ce înseamnă un venit care poate susţine o familie şi accesul la servicii de sănătate”, descriu reprezentanţii Colliers România motivaţia lansării acestui proiect. Ideea campaniei a plecat de la nevoia de a îmbunătăţi calitatea vieţii în comunitate, prin încurajarea sprijinului în educaţie. Toţi copiii au dreptul la educaţie, indiferent de mediul în care s-au născut. Din păcate, datele oficiale ne arată că, în România, doar o treime dintre copiii defavorizaţi termină şcoala generală. Iniţiativa a fost implementată la nivel local, în România, şi a venit din dorinţa comună a angajaţilor care au ales, în urma unui proces de selecţie, a mai multor cauze, să susţină educaţia. Campania se adresează copiilor şi tinerilor din medii defavorizate, precum şi familiilor, dar şi vârstnicilor care se confruntă cu probleme sociale – de educaţie, sănătate sau economice.

Descrierea proiectului:

În 2019, zeci de angajaţi Colliers au participat la Maratonul Internaţional Bucureşti, mai exact nu mai puţin de opt echipe de ştafetă, adică 32 de alergători, plus un alergător la semimaraton au ales cauza United Way România. De asemenea, cu prilejul sărbătorilor de Crăciun sau Paşte, pregătesc ajutoare pentru cei mici, care vin atât din partea companiei, dar şi individual, din partea angajaţilor. În luna octombrie a acestui an vor participa la o zi de voluntariat prin care vor ajuta la activităţi de renovare a şcolii Rut, o şcoală socială privată la care învaţă, gratuit, peste 200 de copii (clasele 0-VIII) proveniţi din familii cu grave probleme sociale şi economice, cel mai adesea familii de etnie romă, cu venit sub limita sărăciei, locuinţe improprii – ex. lipsă utilităţi, părinţi bolnavi sau separaţi, mulţi copii în familie, nivel de educaţie extrem de redus etc.

Rezultate:

United Way, cu sprijinul Colliers şi al partenerilor săi, a reuşit să ajute aproape 13.500 de persoane. Au lansat şi două programe pilot, unul care încurajează copiii să citească şi altul dedicat tinerilor, pentru a fi mai pregătiţi pentru piaţa muncii din România. De asemenea, prin proiectele sale, United Way încurajează copiii să vină la şcoală, le oferă toate rechizitele de care au nevoie, îi ajută la efectuarea temelor şi le oferă o masă caldă în fiecare zi. Echipa proiectului lucrează şi cu părinţii acestor copii, oferindu-le susţinere pentru obţinerea drepturilor sociale, calificare profesională, angajare şi îmbunătăţirea condiţiilor de locuit.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.businessmagazin.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!