19.7 C
București
sâmbătă, mai 21, 2022

Imobiliare – Cushman & Wakefield Echinox: Cererea de spații logistice a crescut cu 50% în primul trimestru. 2022 ar putea consemna un nou record al tranzacțiilor – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

Cererea de spații logistice a fost în primele trei luni din acest an de peste 300.000 de mp și creează premisele pentru un nou an record din punct de vedere al cererii de astfel de spații.

Peste 85% din tranzacțiile semnate în perioada ianuarie-martie 2022 au fost pentru spații noi și doar 15% au reprezentat reînnoirea contractelor existente.

În primele trei luni din acest an, 35% din cerere a fost pentru București, 29% din suprafața închiriată fiind în proiecte din Ploiești, 8,3% din Slatina și 8% din Arad.

Cererea de spații logistice a fost în primele trei luni din acest an de peste 300.000 de mp și creează premisele pentru un nou an record din punct de vedere al cererii de astfel de spații. Peste 85% din tranzacțiile semnate în perioada ianuarie-martie 2022 au fost pentru spații noi și doar 15% au reprezentat reînnoirea contractelor existente.

Cele mai active companii sunt cele din retail și e-commerce, cu 35% din totalul spațiilor închiriate. Acestea sunt urmate de cele de logistică și distribuție cu 15% și de cele din automotive cu 10% din suprafața totală contractată.

Cererea nu s-a mai concentrat majoritar în jurul Bucureștiului, care în mod tradițional atrăgea mai mult de jumătate din volumul tranzacționat. În primele trei luni din acest an, 35% din cerere a fost pentru București, 29% din suprafața închiriată fiind în proiecte din Ploiești, 8,3% din Slatina și 8% din Arad.

Mai multe depozite livrate

Aproape 180.000 de mp de spații noi au fost livrați în primele trei luni ale anului, față de doar 30.000 de mp finalizați în aceeași perioadă a anului trecutm, mai arată datele Cushman & Wakefield Echinox.

CTP, WDP și Globalworth-Global Vision au livrat cele mai importante proiecte în intervalul analizat, în București, Călan (județul Hunedoara) și Constanța. Rata de neocupare a fost de 4,7% în București și de 3,8% la nivel național.

„Piața industrială și logistică traversează cea mai bună perioadă din istorie în ciuda contextului economic, social și geopolitic complicat. Transformările din retail, dezvoltarea comerțului electronic, preocuparea pentru extinderea și diversificarea locațiilor, dar și reducerea riscului legat de întreruperea lanțurilor de distribuție sunt principalele motoare ale cererii din România, dar și la nivelul Europei Centrale și de Est. Interesul pentru astfel de spații este dovedit și de faptul că proiectele în construcție sunt deja preînchiriate în proporție de peste 50%”, spune Andrei Brînzea, Partner Land & Industrial Agency în cadrul companiei.

Dezvoltatorii au în construcție proiecte totalizând mai mult de 500.000 de mp în diverse orașe din țară. Bucureștiul rămâne destinația preferată pentru dezvoltatori, 50% din proiectele care urmează să fie livrate fiind localizate în jurul capitalei, în timp ce Timișoara, Brașov, Arad și Sibiu vor beneficia de asemenea de spații noi semnificative.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.economica.net).

Accesați aici articolul integral !

spot_img

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!