3.9 C
București
marți, noiembrie 30, 2021

Imobiliare – Domeniul medical a depășit IT&C ca pondere în rândul… – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

... Astfel, în primele nouă luni din acest an, companiile medicale și farmaceutice au închiriat cea mai mare suprafață de birouri, pentru clinici medicale, spitale sau sedii centrale, aproximativ 23% din totalul pieței, depășind ca pondere firmele din domeniul IT&C, care au cumulat 22%... „La sfârșitul anului 2019, înainte de intrarea în perioada de pandemie, 50% din totalul spațiilor de birouri închiriate în București erau pentru angajații companiilor de IT&C... În 2021, în prima parte a anului, cererea venită din partea companiilor IT&C a fost umăr la umăr cu a firmelor din domeniul medical, în a doua parte a anului fiind depășită cu un procent... Domeniul medical a depășit IT&C ca pondere în rândul chiriașilor de spații de birouri în primele nouă luni din 2021, pe piața bucureșteană..

Domeniul medical a depășit IT&C ca pondere în rândul chiriașilor de spații de birouri în primele nouă luni din 2021, pe piața bucureșteană.

 

Astfel, în primele nouă luni din acest an, companiile medicale și farmaceutice au închiriat cea mai mare suprafață de birouri, pentru clinici medicale, spitale sau sedii centrale, aproximativ 23% din totalul pieței, depășind ca pondere firmele din domeniul IT&C, care au cumulat 22%.

 

INFOGRAFICE Domeniul medical a depășit IT&C ca pondere în rândul chiriașilor de spații de birouri din București. Înainte de pandemie, companiile IT erau lider detașat

 

Înainte de pandemie, în ultimii trei ani, între 2017 și 2019, cererea venită din partea companiilor IT&C, BPO (business process outsourcing) și SSC (shared service center) a dominat piața închirierii spațiilor de birouri.

 

În 2020 cererea de birouri pentru angajați din domeniul IT&C, BPO și SSC a scăzut, iar în acest an există premisa să se mențină la același nivel. Anul trecut, în creștere au fost firmele din domeniile Servicii profesionale, cu 16% din suprafața închiriată și Financiar – cu 14%, iar domeniul Medical și farmaceutic și-a început ascensiunea ușor, ușor, la sfârșitul anului cumulând deja 10% din suprafața tranzacționată în București.

 

În 2021, în prima parte a anului, cererea venită din partea companiilor IT&C a fost umăr la umăr cu a firmelor din domeniul medical, în a doua parte a anului fiind depășită cu un procent.

 

„La sfârșitul anului 2019, înainte de intrarea în perioada de pandemie, 50% din totalul spațiilor de birouri închiriate în București erau pentru angajații companiilor de IT&C, acest domeniu ocupând primul loc detașat în ponderea chiriașilor. În primele trei trimestre din acest an, domeniul IT&C a fost depășit pentru prima dată de către domeniul medical, cererea pentru astfel de spații crescând substanțial. Criza sanitară generată de pandemia de COVID 19 a creat nevoia de mai multe servicii și produse medicale și credem ca acest lucru se vede în creșterea ponderii cererii venită de la companiile medicale. În același timp, necesitatea de a lucra de acasă datorită riscului sanitar a determinat multe companii din domeniul IT să adopte munca hibridă, astfel încât planurile de relocare sau extindere a spațiilor de birouri au fost amânate. Credem însă că vor urma relocări în rândul companiilor de IT în 2022-2023, când pandemia va scădea semnificativ în intensitate, pentru a oferi angajaților spații de birouri adaptate pentru munca hibridă și în clădiri care au implementat măsuri de reducere a riscurilor generate de COVID 19”, declară Alexandru Petrescu, Managing Partner la ESOP Consulting.

 

INFOGRAFICE Domeniul medical a depășit IT&C ca pondere în rândul chiriașilor de spații de birouri din București. Înainte de pandemie, companiile IT erau lider detașat

Printre companiile din domeniul medical și farmaceutic care au închiriat spații noi în acest an se numără: centrul medical Victoria, centrul de excelență Ares, clinica Trident, spitalul Provita, spitalul Medicover, companiile PMEC Medical Equipment Center, Alcon și Astellas. Acestea au ales imobile de birouri precum Global Business Center, Empire Tower, Herastrau Office Building, Iride Business Park, Multigalaxy Building, Green Court și One Tower.

 

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Urmareste-ți competitia in social media!