4.1 C
București
miercuri, noiembrie 30, 2022

Imobiliare – Evergent Investment are în plan un proiect de 90 de milioane de euro în Iași – Sinteza

1 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: In prelucrare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

septembrie 16, 2022, 9:23AM GMT+0200 | 0 views Amelia Turp Actualitate I write about real estate, constructions, transportation, health, and sometimes about the business of textiles and fashion. Got any news tips? Drop me an email at amelia.turp@forbes.ro. Evergent Investments, companie de investiții listată la Bursa de Valori din București (BVB), a raportat în semestrul


|
0 views

Amelia Turp
Actualitate
I write about real estate, constructions, transportation, health, and sometimes about the business of textiles and fashion. Got any news tips? Drop me an email at amelia.turp@forbes.ro.

Evergent Investments, companie de investiții listată la Bursa de Valori din București (BVB), a raportat în semestrul I depășirea rezultatului net estimat pentru tot anul 2022. Totodată, prin intermediul Everland SA, companie care deține active în centrul municipiului Iași, grupul are în vedere un proiect cu o valoare estimată la cca 90 milioane de euro, a cărui suprafață construită desfășurată ar putea ajunge la 83.800 mp și pentru care a fost obținut Planul urbanistic zonal (PUZ).

Astfel, rezultatul net înregistrat la 30 iunie 2022 este compus din 54,2 milioane lei profit net și 11 milioane lei câștig net din vânzarea activelor. Fondul de investiții are expunere pe domenii precum fabricarea și vânzarea de mașini și utilaje agricole, dezvoltare imobiliară, închirierea şi subînchirierea bunurilor imobiliare proprii, cultivarea arbuștilor fructiferi (afini) și altele. 

Ever Imo SA, unul din vehiculele de afaceri ale fondului, a dezvoltat ansamblul rezidential Baba Novac Residence și este în faza de pregătire un alt proiect imobiliar rezidențial în București. Compania deține, în nordul capitalei, un teren de 1,9 hectare pentru dezvoltări imobiliare și un alt teren de 1,6 hectare, achiziționat în luna iulie 2021.

“Vânzările apartamentelor din ansamblul rezidențial Baba Novac Residence au fost finalizate, în cea mai mare parte, în anul 2020. În cursul anilor 2021 și 2022 s-au vândut, în principal, parcări, ceea ce explică nivelul mult mai redus al veniturilor din anul curent și din anul 2021, cu impact asupra profitabilității”, se spune în raportul înaintat BVB.

Compania va reintra într-un ciclu de creștere a veniturilor, “pe măsură ce proiecte aflate în diverse stadii de aprobare a documentelor de urbanism vor fi începute pe terenuri deja deținute.”

Prin intermediul Everland SA, companie care deține active în centrul municipiului Iași, respectiv un teren cu o suprafață de cca 2,55 ha și o clădire administrativă (P+8) cu o suprafață de 4.600 mp, grupul are în vedere un proiect cu o valoare estimată la cca 90 milioane de euro, a cărui suprafață construită desfășurată ar putea ajunge la 83.800 mp și pentru care a fost obținut Planul urbanistic zonal (PUZ). Proiectul de reconversie urbană din Iași, amplasat pe Bd. Primăverii nr. 2, va cuprinde un ansamblu multifuncțional, rezidențial și birouri, cu funcțiuni comerciale, și va avea 16.765 mp birouri, 62.870 mp suprafață pentru locuit cu 850 apartamente, 4.191 mp pentru serviciile complementare, 6.000 mp spații verzi și locuri de parcare aferente preponderent subterane. 

Președintele Comitetului de Investiții al Evergent este Horia Ciorcilă, unul dintre fondatorii și actualmente la al șaselea mandat ca președinte al Băncii Transilvania.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.forbes.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!