-0.1 C
București
marți, ianuarie 25, 2022

Imobiliare – Evergrande – Gigantul imobiliar, indicat în incapacitate de… – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

De asemenea interesant: Luna trecută, Evergrande a anunțat că își va vinde toate acțiunile, un pachet de 18%, pentru 273,5 miioane dolari, deținute în platforma de streaming HengTen, parte a eforturilor de a atrage fonduri pentru a evita intrarea în incapacitate de plată. Luna trecută, gigantul imobiliar chinez Evergrande a anunțat că își va vinde toate acțiunile, un pachet de 18%, pentru 273,5 miioane dolari, deținute în platforma de streaming HengTen, parte a eforturilor de a atrage fonduri pentru a evita intrarea în incapacitate de plată. Potrivit Bloomberg, Evergrande a reușit anterior să evite la limită intrarea în incapacitate de plată, după ce a plătit în ultimul moment dobânzi de circa 148 de milioane de dolari...

Gigantul dezvoltator imobiliar chinez Evergrande este indicat ca fiind în incapacitate de plată.

Agenția de rating Fitch a retrogradat compania și filialele sale, argumentând că acestea nu și-au îndeplinit obligațiile financiare.

De ce este important: Evergrande are datorii totale de aproximativ 300 de miliarde de dolari, iar analiștii se tem că o incapacitate de plată poate declanșa o criză mai amplă pe piața imobiliară din China, cu potențiale efecte la nivel global.

De asemenea interesant: Luna trecută, Evergrande a anunțat că își va vinde toate acțiunile, un pachet de 18%, pentru 273,5 miioane dolari, deținute în platforma de streaming HengTen, parte a eforturilor de a atrage fonduri pentru a evita intrarea în incapacitate de plată.

Fitch spune că downgrade-ul reflectă incapacitatea companiei de a plăti dobânda datorată la începutul acestei săptămâni pentru două obligațiuni denominate în dolari. Plățile erau scadente în urmă cu o lună, iar perioadele de grație au expirat luni.

Fitch a remarcat că Evergrande nu a prezentat niciun anunț despre plăți și nici nu a răspuns la întrebările agenției de rating. „Prin urmare, presupunem că banii nu au fost plătiți”, a spus Fitch.

Contactat de CNN, Evergrande nu a răspuns. 

Luni, acțiunile Evergrande au scăzut la minimul ultimilor 11 ani după ce compania a anunțat că nu este sigură că va putea să-și plătească dobânzile și împrumuturile.

Luna trecută, gigantul imobiliar chinez Evergrande a anunțat că își va vinde toate acțiunile, un pachet de 18%, pentru 273,5 miioane dolari, deținute în platforma de streaming HengTen, parte a eforturilor de a atrage fonduri pentru a evita intrarea în incapacitate de plată.

Din tranzacție, Evergrande, cel mai îndatorat dezvoltator din lume, își asumă o pierdere de circa 1 miliard de dolari, conform Reuters.

În HengTen, gigantul chinez de jocuri și rețele sociale Tencent Holdings deține aproximativ 20% din acțiuni. .

Potrivit Bloomberg, Evergrande a reușit anterior să evite la limită intrarea în incapacitate de plată, după ce a plătit în ultimul moment dobânzi de circa 148 de milioane de dolari, înainte ca perioada de grație de 30 de zile să se încheie. 

A fost a treia oară într-o lună când Evergrande face plăți chiar înainte de expirarea perioadei de grație.

Informațiile privind efectuarea plății au fost oferite Bloomberg de către furnizorul de servicii de custodie și decontare Clearstream, potrivit căruia clienții săi au primit, cu întârziere, dobânzile datorate de Evergrande.

Precizările au fost făcute după ce, cu o zi înainte, grupul german DMSA a anunțat că a cerut oficial falimentul Evergrande, având în vedere că nu a primit din partea grupului chinez dobânzile datorate.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Urmareste-ți competitia in social media!