16.4 C
București
marți, septembrie 27, 2022

Imobiliare – EXCLUSIV Fondul de investiții Grivalia, aflat în proces de ieșire de pe piața imobiliară românească, are 3 oferte pentru vânzarea magazinului Brico Dépôt în Iași. Și Omer Susli a depus o ofertă, însă s-a retras – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

EXCLUSIV Fondul de investiții Grivalia, aflat în proces de ieșire de pe piața imobiliară românească, are 3 oferte pentru vânzarea magazinului Brico Dépôt în Iași.

Fondul elen de investiții Grivalia, a cărui fuziune cu Eurobank a condus la reducerea semnificativă a creditelor neperformante ale băncii, are în desfășurare 3 procese de due diligence pentru magazinul Brico Dépôt pe care îl deține în Iași și pe care vrea să îl vândă cu circa 8 milioane euro...

Proprietatea este evaluată la 46,3 milioane de euro și, până acum, nu s-au depus oferte pentru cumpărarea ei, potrivit surselor Profit.ro. Porțiunea deținută de Grivalia și închiriată, parțial, de Banca Transilvania, are o suprafață de circa 22.000 de metri pătrați.

Fondul elen de investiții Grivalia, a cărui fuziune cu Eurobank a condus la reducerea semnificativă a creditelor neperformante ale băncii, are în desfășurare 3 procese de due diligence pentru magazinul Brico Dépôt pe care îl deține în Iași și pe care vrea să îl vândă cu circa 8 milioane euro, potrivit surselor Profit.ro din piața imobiliară.

Grivalia a moștenit cele 3 proprietăți pe care le mai deține în România de la grupul Eurobank, cu care a fuzionat prin absobție în 2019, iar acum intenționează să le vândă pe toate cu scopul de a ieși de pe piață. 

Printre acestea se numără și spațiul în care funcționează Brico Dépôt în Iași, din apropierea Iulius Mall. Magazinul are o suprafață de vânzare de circa 7.800 de metri pătrați, beneficiază de circa 200 de locuri de parcare și a fost inaugurat în 2007 sub brandul Praktiker. Proprietatea este evaluată la 8,5 milioane de euro.

În prezent se derulează 3 procese de due diligence (o analiză amănunțită a afacerii din punct de vedere juridic, financiar, comercial, operațional și tehnic) pentru preluarea magazinului Brico Dépôt.

Omul de afaceri Omer Susli, fost proprietar al rețelei de magazine de bricolaj Praktiker, a depus o ofertă pentru această proprietate, care a și fost acceptată, însă el și-a dorit o negociere exlusivă cu fondul elen, pe când vânzătorul era interesat să analizeze mai multe oferte, motiv pentru care el s-a retras. Informația a fost confirmată pentru Profit.ro de Omer Susli.

Grivalia a făcut, recent, un prim pas spre ieșirea de pe piața imobiliară românească prin semnarea unui angajament de vânzare a clădirii de birouri Eliade Tower din București către dezvoltatorul One United Properties, tranzacție evaluată la 10-12 milioane euro, prezentată în exclusivitate de Profit.ro.

Cel mai valoros activ al fondului de investiții este jumătate din clădirea de birouri BOB de lângă metroul Pipera, finalizată în 2008. Proprietatea este evaluată la 46,3 milioane de euro și, până acum, nu s-au depus oferte pentru cumpărarea ei, potrivit surselor Profit.ro. Porțiunea deținută de Grivalia și închiriată, parțial, de Banca Transilvania, are o suprafață de circa 22.000 de metri pătrați.

Cele 3 proprietăți deținute de Grivalia pe piața românească au fost evaluate la sfârșitul anului 2018 la peste 65 de milioane de euro, potrivit documentelor analizate de Profit.ro. Acestea au fost cumpărate de grupul Eurobank în perioada 2004-2008 de la dezvoltatorul acestora și anume un grup de investitori coordonați de omul de afaceri Ioannis Papalekas.

Grivalia administrează în Grecia și Europa de Sud-Est active cu o valoare totală de 3,1 miliarde de euro, din care active imobiliare parte a unor credite neperformante evaluate la peste 630 de milioane de euro.

Banca grecească Eurobank a vândut Bancpost către Banca Transilvania în 2018. Pentru Eurobank, piața bancară românească a fost printre cele mai mari în afara Greciei, Bancpost având active totale de 2,5 miliarde de euro și o rețea de 147 de sucursale.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!