0.4 C
București
sâmbătă, ianuarie 28, 2023

Imobiliare – EXCLUSIV FOTO Allianz-Țiriac și-a scos la vânzare vechile sedii centrale din București – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Construcția celei mai vechi dintre cele două clădiri de birouri a fost comandată de Asigurări Ion Țiriac (ASIT) în 1999, înainte ca asigurătorul să fie preluat de grupul german Allianz.

Imobilul are circa 6.000 de metri pătrați și a găzduit, până anul trecut, sediul unor companii din grup.

Al doilea imobil, care a fost sediul central al grupului, a fost construit în 2009 și are o suprafață de circa 8.000 de metri pătrați.

Grupul Allianz-Țiriac, al doilea cel mai mare asigurător de pe piața românească, și-a scos la vânzare fostele sedii centrale din centrul capitalei, în zona Pieței Victoriei, rămase goale după mutarea în Țiriac Tower. Birourile ar putea fi transformate în hotel sau apartamente de închiriat, spun sursele Profit.ro.

Construcția celei mai vechi dintre cele două clădiri de birouri a fost comandată de Asigurări Ion Țiriac (ASIT) în 1999, înainte ca asigurătorul să fie preluat de grupul german Allianz. Imobilul are circa 6.000 de metri pătrați și a găzduit, până anul trecut, sediul unor companii din grup.

Al doilea imobil, care a fost sediul central al grupului, a fost construit în 2009 și are o suprafață de circa 8.000 de metri pătrați.

Clădirile sunt la o distanță de 50 de metri una de alta și în apropierea spitalului pentru copii Grigore Alexandrescu. Ambele au fost construite de Bog`Art.

Proprietățile au rămas goale după ce, anul trecut, Allianz-Țiriac s-a mutat în clădirea Țiriac Tower a lui Ion Țiriac, amplasată tot în zona Pieței Victoriei, unde ocupă trei etaje și o suprafață de 4.640 de metri pătrați. În plus, la parterul turnului a fost amenajat un concept store Allianz-Țiriac.

Țiriac Tower, noul sediu central al Allianz-Țiriac

Țiriac Tower, noul sediu central al Allianz-Țiriac

Compania de consultanță imobiliar CBRE are mandatul de vânzare al celor două clădiri de birouri, iar prețul de tranzacționare al acestora poate fi estimat la 19-20 de milioane de euro, potrivit surselor Profit.ro.

Procesul de vânzare este încă la început. Funcțiunea de birouri a clădirilor ar putea fi schimbată în hotel sau apartamente de închiriat, mai spun sursele Profit.ro.

Compania Allianz-Țiriac Asigurări este deținută de grupul german Allianz, prin Allianz Holding Eins din Viena, care are 52,1% din acțiuni, de grupul Țiriac, prin Țiriac Asset Holdings, care are 44,7% din acțiuni, și de Cristian Constantinescu și Gavril Mureșan, foști manageri ai asigurătorului, potrivit termene.ro.

Allianz-Țiriac Asigurări a ocupat locul doi la finele lunii iunie a acestui an după nivelul primelor subscrise, în urma Groupama, conform datelor Autorității de Supraveghere Financiară. Este cel mai profitabil asigurător local, cu un rezultat net pozitiv de peste 100 milioane de lei în fiecare din ultimii cinci ani.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!