15.4 C
București
vineri, mai 20, 2022

Imobiliare – EXCLUSIV FOTO Andrei Iușuț, fostul proprietar al grupului de restaurante Divan, pregătește cea mai mare investiție imobiliară a sa, în spatele unui centru comercial mistuit de flăcări – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

Antreprenorul Andrei Iușuț, cunoscut pentru dezvoltarea grupului de restaurante Divan, pregătește actele pentru construcția unui bloc cu circa 180 de apartamente în spatele fostului centru comercial bucureștean Prosper Plaza din zona Sebastian, care a fost mistuit de incendiu luna trecută.

Andrei Iușuț, alături de soția sa, a cumpărat anul trecut un teren de circa 2.000 de metri pătrați în zona Sebastian de la un grup de investitori spanioli, parte a GIS Group, și grecii de la Alesonor, într-o tranzacția evaluată la 1,4 milioane de euro, potrivit surselor Profit.ro. Cât se vor mai scumpi locuințele? Când se vor întoarce angajații la birouri? Cum facem față valului de muncitori în construcții plecați în vestul Europei? Ce oportunități de investiții apar în momentele de tensiune, precum cel pe care îl traversează piața imobiliară? La toate aceste întrebări se va răspunde la dezbaterile PROFIT NEWS TV "Maratonul imobiliar", din 6 aprilie.

Acum, familia Iușuț promovează un Plan Urbanistic de Detaliu pentru construcția unui bloc cu două subsoluri pentru parcări, 7 etaje, plus 3 etaje retrase, care poate cuprinde circa 180 de apartamente, conform calculelor Profit.ro, bazate pe indicatorii urbanistici propuși.

Antreprenorul Andrei Iușuț, cunoscut pentru dezvoltarea grupului de restaurante Divan, pregătește actele pentru construcția unui bloc cu circa 180 de apartamente în spatele fostului centru comercial bucureștean Prosper Plaza din zona Sebastian, care a fost mistuit de incendiu luna trecută. Acesta este cel mai mare proiect imobiliar al său, după ce s-a lansat pe acest sector în 2018.

Andrei Iușuț, alături de soția sa, a cumpărat anul trecut un teren de circa 2.000 de metri pătrați în zona Sebastian de la un grup de investitori spanioli, parte a GIS Group, și grecii de la Alesonor, într-o tranzacția evaluată la 1,4 milioane de euro, potrivit surselor Profit.ro.

Cât se vor mai scumpi locuințele? Când se vor întoarce angajații la birouri? Cum facem față valului de muncitori în construcții plecați în vestul Europei? Ce oportunități de investiții apar în momentele de tensiune, precum cel pe care îl traversează piața imobiliară? La toate aceste întrebări se va răspunde la dezbaterile PROFIT NEWS TV “Maratonul imobiliar”, din 6 aprilie.

Foștii proprietari au realizat pentru acest amplasament un Plan Urbanistic Zonal încă din 2011, cu scopul construcției unui bloc cu locuințe, însă planurile nu au fost duse la final.

Acum, familia Iușuț promovează un Plan Urbanistic de Detaliu pentru construcția unui bloc cu două subsoluri pentru parcări, 7 etaje, plus 3 etaje retrase, care poate cuprinde circa 180 de apartamente, conform calculelor Profit.ro, bazate pe indicatorii urbanistici propuși. Planul a primit un aviz favorabil.

Contactat de Profit.ro, Andrei Iușuț nu a răspuns până la publicarea acestui articol.

Terenul este situat în spatele fostului centru comercial Prosper Plaza

Terenul este situat în spatele fostului centru comercial Prosper Plaza

Dacă se realizează, acesta va fi cel mai mare proiect rezidențial al lui Andrei Iușuț. El a dezvoltat până acum, sub brandul La Gloire, dedicat proiectelor rezidențiale boutique accesibile, 3 proiecte: La Gloire Vlad Țepeș, cu 31 de apartamente, La Gloire Băneasa, cu 47 de apartamente, și La Gloire Elite, cu 17 apartamente – în care a investit 14 milioane de euro.

El a vândut anul trecut 3 apartamente din Gloire Elite unui singur cumpărător cu 4 milioane de euro, tranzacție care s-a plasat pe locul 5 în topul celor mai scumpe locuințe vândute în București în 2021, realizat de Profit.ro.

Andrei Iușut este cunoscut pentru dezvoltarea afacerii de familie Divan Group (ce include brandurile Divan, rețeaua fast food Divan Express și restaurantele Meze Taverna și Kuzina). El a vândut toate operațiunile la începutul anului 2017 unui fond de investiții din Turcia și a fondat businessul La Gloire, activ în imobiliare.

Piață în așteptare

Războiul din Ucraina a dus la o scădere a interesului pentru achiziția de apartamente în ultimele săptămâni. Patronatul constructorilor a avertizat că o consecință, pe termen scurt, este imposibilitatea atingerii parametrilor de vânzări în relația cu finanțatorii proiectelor rezidențiale, iar pe termen lung, se preconizează o scădere a tranzacțiilor și o oprire a construcțiilor rezidențiale.

Anul trecut a fost livrat un volum de 22.010 de locuințe noi în București și împrejurimi, rezultat cu 5,6% peste nivelul record înregistrat în 2020, conform calculelor companiei de consultanță imobiliară SVN. Din acest volum, un procent mic, de doar 2,5%, revine segmentului premium și de lux al pieței rezidențiale.

Această nișă a înregistrat unele dintre cele mai bune rezultate din istoria pieței rezidențiale autohtone. Peste 500 de locuințe premium și de lux au fost predate anul trecut în București, un nivel record pentru perioada post-decembristă, în principal datorită finalizării unor proiecte de mari dimensiuni. Adițional acestora, alte câteva sute de unități premium și de lux se află în construcție și ar urma să fie livrate în anii următori, segmentul de profil trecând astfel prin cea mai bună periada a sa, într-un context general în care cererea pentru locuințe cu suprafețe mai mari a crescut și ca urmare a pandemiei COVID-19.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

spot_img

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!