13.8 C
București
sâmbătă, aprilie 1, 2023

Imobiliare – EXCLUSIV FOTO Familia Negoiță, a primarului Sector 3 și a fostului proprietar Dinamo, pregătește un nou ansamblu major, pe un teren cumpărat de la IKEA și NCH, parte dintr-o fostă fabrică – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

În tranzacții separate, compania Edificia Star Construct, controlată indirect de familia Negoiță, a cumpărat două terenuri cu o suprafață totală de 15.000 de metri pătrați de la retailerul suedez IKEA, plus un teren de 6.630 de metri pătrați și un depozit de circa 12.000 de metri pătrați de la grupul NCH, toate parte din fosta fabrică Anticorosiv.

Primarul Robert Negoiță a semnat, recent, primele avize care prevăd construcția a patru blocuri cu 10 etaje pe cele două loturi cumpărate de la IKEA.

În total, pe cele 3 terenuri tranzacționate, cu o suprafață de 21.630 de metri pătrat, se pot construi aproximativ 1.000 de apartamente la un Coeficient de Utilizare a Terenului de 3, specific zonei.

Familia Negoiță, a primarului Sectorului 3 al Capitalei, pregătește construcția unui nou ansamblu rezidențial major, cu circa 1.000 de apartamente, pe terenuri cumpărate de la IKEA și grupul NCH, parte din fosta fabrică Anticorosiv, potrivit documentelor analizate de Profit.ro.

În tranzacții separate, compania Edificia Star Construct, controlată indirect de familia Negoiță, a cumpărat două terenuri cu o suprafață totală de 15.000 de metri pătrați de la retailerul suedez IKEA, plus un teren de 6.630 de metri pătrați și un depozit de circa 12.000 de metri pătrați de la grupul NCH, toate parte din fosta fabrică Anticorosiv.

În 2014, IKEA cumpărase de la grupul NCH un teren de 13,7 hectare ce a aparținut fabricii Anticorosiv, într-o tranzacție de sub 20 de milioane de euro. Pe acest teren a fost construit magazinul IKEA Pallady, iar o parte din terenul cumpărat atunci a fost vândut acum familiei Negoiță.

Primarul Robert Negoiță a semnat, recent, primele avize care prevăd construcția a patru blocuri cu 10 etaje pe cele două loturi cumpărate de la IKEA. În total, pe cele 3 terenuri tranzacționate, cu o suprafață de 21.630 de metri pătrat, se pot construi aproximativ 1.000 de apartamente la un Coeficient de Utilizare a Terenului de 3, specific zonei.

„Compania noastră are printre obiectivele sale ca dezvoltator imobiliar și achiziția de terenuri pretabile pentru dezvoltări ulterioare. În acest moment este prematur să intrăm în detalii despre planurile de viitor având în vedere că ne concentrăm resursele asupra celor trei proiecte pe care le dezvoltăm și vindem în paralel: Hils Pallady, Hils Brauner și Hils Splai“, a declarat, pentru Profit.ro, Ionuț Negoiță

Hils Brauner este format din 8 blocuri cu 1.336 de apartamente, Hils Pallady, care este aproape finalizat în totalitate, are în componență 12 blocuri cu 1.908 apartamente și circa 4.000 de spații comerciale și de birouri, iar Hils Spali este un singur bloc cu 111 apartamente.

Stadiul actual al proiectului Hils Brauner

Stadiul actual al proiectului Hils Brauner

Stadiul actual al proiectului Hils Pallady

Stadiul actual al proiectului Hils Pallady

Marile proiecte ale dezvoltatorului imobiliar sunt amplasate în jurul zonei comerciale Pallady, care cuprinde magazinele Leroy Merlin, Kaufland, Metro, Auchan, Jumbo, XXXL Lutz și IKEA, o zonă cu care familia Negoiță s-a familiarizat în ultimii 8 ani și unde a dezvoltat peste 4.500 de apartamente din cele 6.500 câte a livrat în total pe piața bucureșteană.

Cu roșu, proprietățile cumpărate de familia Negoiță de la IKEA și NCH

Cu roșu, proprietățile cumpărate de familia Negoiță de la IKEA și NCH

Pallady este una dintre cele mai efervescente zone de pe harta rezidențială a Bucureștiului. În 2021 au fost programate spre livrare aici peste 2.500 de apartamente, iar pentru anul trecut ar fi trebui predate cumpărătorilor peste 1.500 de unități noi, potrivit datelor centralizate de compania de consultanță imobiliară SVN. Cele mai ample proiecte rezidențiale din Pallady sunt dezvoltate de familia Negoiță.

Proiecte în paralel

Familia Negoiță s-a dezvoltat puternic pe sectorul rezidențial în ultimii ani. În primăvara anului 2021 a cumpărat terenul fostei fabrici de țevi Tubinox de la grupul siderurgic indian Viraj, unde are planificată dezvoltarea unui ansamblu de 200 de milioane de euro, cel mai mare în care a fost implicată până acum.

Totodată, este în curs de achiziție a unei suprafețe de 24,2 hectare de teren din fosta fabrică Chimopar, tot din zona Pallady, pentru care a achitat până acum 13,2 milioane de euro din prețul total de 25,6 milioane euro. Doar aici se mai pot construi alte circa 10.000 de apartamente.

În aceeași zonă, investitorii au dezvoltat complexul Palladium Residence și Palladium Residence 2, cu circa 2.500 de locuințe.

Înainte de criza imobiliară din 2008, Ionuț Negoiță și fratele său Robert Negoiță, care s-a retras din afaceri după ce a devenit primarul Sectorului 3, au dezvoltat trei ansambluri rezidențiale cu peste 3.000 de unități locative pe care le-au vândut complet. A urmat o pauză de câțiva ani în care cei doi s-au oprit din activitatea imobiliară, însă au revenit, indirect, în 2014 cu proiectul Palladium Residence.

ANAF a început în 24 septembrie 2009 un control privind tranzacțiile din sectorul imobiliar realizate de Robert Negoiță în perioada 2006-2008, prin care a verificat dacă trebuie plătită TVA la aceste operațiuni. Ulterior acestui moment, atât Robert, cât și Ionuț Negoiță au decis să nu se mai implice direct în afacerile imobiliare.

După intrarea în politică a lui Robert Negoiță, fratele mai mic a cumpărat clubul de fotbal Dinamo, la care a renunțat ulterior.

Printre afacerile care îi mai aduc venituri lui Ionuț Negoiță se numără cele patru hoteluri din grupul RIN, care totalizează 1.965 de camere, parcul acvatic Water Park din Otopeni, un centru de întreținere corporală și relaxare și o tipografie.

Numărul tranzacțiilor imobiliare înregistrat la nivel național a crescut cu 0,2% în 2022, comparativ cu anul anterior, până la peste 700.000 de tranzacții, în ciuda scăderilor înregistrate pe parcursul a 8 luni din an, cu precădere în decembrie, potrivit datelor Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară. Acesta este cel mai bun rezultat din ultimii 6 ani, potrivit unei analize Profit.ro.

Concomitent, peste 27.000 de noi locuințe se aflau la începutul anului trecut în construcție în București și zonele limitrofe, potrivit datelor SVN Romania, acesta fiind cel mai mare număr din istoria recentă, 2022 putând să aducă astfel un nou record de livrări în cea mai mare piață rezidențială regională din țară. Cele mai recente date publicate de Institutul Național de Statistică arată că în primele șase luni din 2022 au fost finalizate cu 14,7% mai multe locuințe în regiune față de perioada similară din 2021.

Infografic realizat de Alexandru Urzică

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!