2.5 C
București
marți, ianuarie 31, 2023

Imobiliare – EXCLUSIV FOTO Grupul Villar, controlat de una dintre cele mai bogate familii din Israel, se lansează pe sectorul logistic din România cu un proiect major – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

EXCLUSIV Un fond de investiții cumpără agresiv creanța de la ANAF asupra telefericului lui Adrian Sârbu și vizează preluarea controlului companiei, care concentrează active de milioane euro.

Villar International a fost înființată în Israel în 1975 și cumpărată de Shlomo Tisser în 1989, iar din 1993 este listată pe bursa de la Tel Aviv.

Astăzi, compania are o capitalizare bursieră de peste 800 milioane euro, după ce la începutul anului atinsese o valoare record de peste 1 miliard de euro.

Grupul Villar, controlat de moștenitorii milionarului israelian Shlomo Tisser, se lansează pe sectorul logistic al pieței imobiliare românești cu un proiect în Dragomirești-Vale, după ce aproape 15 ani s-a ocupat, cu precădere, de afacerile Archivit, una dintre cele mai mari firme de arhivare a documentelor din țară, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro.

Villar International a fost înființată în Israel în 1975 și cumpărată de Shlomo Tisser în 1989, iar din 1993 este listată pe bursa de la Tel Aviv.

Astăzi, compania are o capitalizare bursieră de peste 800 milioane euro, după ce la începutul anului atinsese o valoare record de peste 1 miliard de euro.

Shlomo Tisser a decedat în urmă cu o lună, după ce în vară predase conducerea executivă fiului său, Matan Tisser.

Grupul a început dezvoltarea unui parc logistic în Dragomirești-Vale, în vecinătatea CTPark Bucharest și a Altex Logistic Park, de lângă Autostrada București-Pitești, pe un teren de 16 hectare. În prezent se lucrează la primele două hale dintr-un total de opt unități planificate.

Costul de dezvoltare al Villar Logistic Parks poate fi estimat la 35-40 de milioane de euro, la prețurile de astăzi. Spre exemplu, costul halei cu numărul doi, aflată în stadiul de autorizare, este calculat de dezvoltator la circa 5 milioane de euro. Primele două hale au o suprafață totală de circa 20.000 de metri pătrați, iar întregul parc are programată o suprafață de 77.000 de metri pătrați.

„Am început să căutam chiriași, de curând, deoarece nu dezvoltăm pe baze speculative. Proiectul este un început pentru noi pe sectorul logistic din România, pe care se dorește extinderea, însă compania mamă, Villar International, este proprietar de spații logistice în Israel. Mai avem terenuri pentru dezvoltări logistice în jurul Bucureștiului și nu numai“, a declarat, pentru Profit.ro, Adrian Petre, managerul proiectului din Dragomirești.

Proiectul Villar Logistic Parks

Proiectul Villar Logistic Parks

Grupul Villar deține și închiriază peste 500.000 de metri pătrați în Israel și România. Pe piața locală, a mai dezvoltat în 2012 centrul de depozitare arhivă al Archivit din Popești-Leordeni, cu o suprafață de circa 16.000 de metri pătrați. În Israel, grupul are o cotă de 30-35% din piața de arhivare și închiriază circa 46.000 de metri pătrați doar companiilor sale din acest sector.

În 2020, Villar a finalizat și vândut integral proiectul rezidențial Vida Herăstrău din București, un ansamblu cu 86 de apartamente amplasate pe 5 nivele, cu 2 lobby-uri amenajate cu materiale de lux, ce a reprezentat o investiție de circa 12 milioane de euro.

Omul de afaceri Shlomo Tisser a fost unul dintre investitorii care a pariat pe capacitățile lui Ioannis Papalekas încă dinainte ca acesta să ajungă pe culmile succesului. În 2004, Tisser a făcut parte din grupul de investitori israelieni și greci care l-au mandatat pe tânărul de 27 de ani Ioannis Papalekas să cumpere un mall pe jumătate dezvoltat în zona Eroii Revoluției, pentru 46 milioane euro, o sumă imensă la acea vreme.

Echipa sa a finalizat lucrările și în 2006 a vândut City Mall pentru 103 milioane euro. Rezultatul acestei tranzacții i-a asigurat lui Papalekas niște parteneri de cursă lungă, alături de care a construit și renovat clădirile de birouri Eliade Tower, PGV Tower, Nord Business Center, Strauss Business Center, Puccini și Dorobanți Business Center.

Shlomo Tisser a participat ca acționar și la dezvoltarea Globalworth, companie fondată de Papalekas și ajunsă astăzi cel mai mare proprietar de spații de birouri din România.

Tisser este o figură proeminentă a mediului de afaceri israelian, în 2000 reușind să-l atragă în acționariatul Villar, pentru o perioadă de circa un an, pe profesorul american Peter Linneman, unul dintre cei mai influenți oameni din imobiliare la nivel global, potrivit unor publicații de specialitate.

Revista Forbes l-a plasat pe Shlomo Tisser pe locul 99 în cel mai nou top al bogaților din Israel cu o avere estimată la 650 de milioane de dolari.

După decesul său, survenit la vârsta de 71 de ani, afacerea Villar continuă să fie coordonată de fiul său, Matan Tisser, din postura de CEO. Soția omului de afaceri, Michal Tisser, este director în companie, iar fiica Dafna este și ea angajată a Villar.

În primele nouă luni din acest an au fost tranzacționați 627.837 de metri pătrați de spații de depozitare, peste o treime (36%) dintre aceștia fiind ocupați de companii cu business în domeniul retail, potrivit companiei de brokeraj imobiliar Dunwell. Următoarele domenii cu nevoie de extindere au fost logistica și comerțul electronic, cu 11%, respectiv 9%. Bucureștiul continuă să ocupe primul loc, cu un procent semnificativ de 61% din total suprafețelor tranzacționate, urmat de Ploiești, cu 25%. Următoarele orașe vin la o distanță destul de mare, respectiv Arad, cu 3% și Timișoara cu 2%.

Infografic realizat de Alexandru Urzică

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!