3.3 C
București
vineri, ianuarie 21, 2022

Imobiliare – EXCLUSIV One United Properties așteaptă investiții automate de 10 milioane de dolari din includerea în indicii FTSE. „Ne dorim să fim pe radarul investitorilor globali.“ – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

... După încheierea trimestrului al treilea din 2021, cel mai bun din istoria companiei, profitul brut la nouă luni a crescut la 239,3 milioane lei, cu 186% mai mult comparativ cu primele nouă luni din 2020.Efectul FTSEIncluderea acțiunilor Teraplast și OMV Petrom în indicii FTSE Russell, în urmă cu două luni, a avut un efect semnificativ asupra evoluției titlurilor.Acțiunile Teraplast Bistrița (TRP) au crescut pe 23 august, în prima sesiune după anunț, cu 5,22%, până la prețul de 1,0480 lei/acțiune, de la 0,9960 lei/acțiune... Dezvoltatorul imobiliar One United Properties, fondat de bancherii Victor Căpitanu și Andrei Diaconescu, așteaptă investiții automate în valoare de circa 10 milioane de dolari din partea fondurilor globale care urmăresc indicii FTSE RussellAcțiunile One United Properties (ONE) vor intra din 20 decembrie în structura indicelui FTSE Global All Cap al agenției de evaluare financiară americano-britanică FTSE Russell... Fondurile globale vor investi automat, printr-o schemă de tip „passive tracker“, printr-o copiere strictă, circa 10 milioane de dolari după ce acțiunile One vor intra efectiv în alcătuirea indicelui FTSE, arată calculele făcute de sursele Profit.roAcest flux de lichiditate va pune presiune pe prețul companiei, care are acum o lichiditate zilnică de circa 300.000 de dolari..

Dezvoltatorul imobiliar One United Properties, fondat de bancherii Victor Căpitanu și Andrei Diaconescu, așteaptă investiții automate în valoare de circa 10 milioane de dolari din partea fondurilor globale care urmăresc indicii FTSE Russell, flux de lichiditate care va pune presiune pe prețul acțiunilor companiei, potrivit surselor Profit.ro.

Acțiunile One United Properties (ONE) vor intra din 20 decembrie în structura indicelui FTSE Global All Cap al agenției de evaluare financiară americano-britanică FTSE Russell. Fondurile globale vor investi automat, printr-o schemă de tip „passive tracker“, printr-o copiere strictă, circa 10 milioane de dolari după ce acțiunile One vor intra efectiv în alcătuirea indicelui FTSE, arată calculele făcute de sursele Profit.ro. Acest flux de lichiditate va pune presiune pe prețul companiei, care are acum o lichiditate zilnică de circa 300.000 de dolari.

România are o cotă de 0,01% în structura indicelui FTSE Global All Cap, lansat în 2003. Acțiunile românești Banca Transilvania (TLV), Nuclearelectrica (SNN), OMV Petrom (SNP) și Teraplast (TRP), singurele incluse în indice, figurează cu o capitalizare de piață de 5,1 miliarde dolari. Capitalizarea netă a indicelui este de 78 de trilioane de dolari și are incluse 9.381 de companii din întreaga lume.

Intrarea One în indice crește cota României și contribuie la posibilitatea includerii în indicele MSCI (Morgan Stanley Composite Index), o perspectivă care creează așteptarea de noi bani pe piață, spun sursele Profit.ro.

„Decizia noastră de a ne lista la Bursa de Valori București face parte din strategia de dezvoltare pe termen lung a One United Properties. Vedem piața de capital ca o modalitate de dezvoltare a One în următorii ani, iar majorarea capitalului social prin IPO a fost primul pas în această direcție. Includerea în indexul FTSE Russell a fost obiectivul nostru încă de la debutul pe BVB și, în acest sens, ne-am concentrat mult pe îndeplinirea, lună de lună, a criteriilor de lichiditate.

Ne dorim să fim pe radarul investitorilor instituționali globali. De aceea suntem încântați, dar nu surprinși de includerea acțiunilor ONE în FTSE Russell, care este doar începutul călătoriei noastre de creștere a vizibilității pieței de capital românești pe scena internațională“, a declarat, pentru Profit.ro, Victor Căpitanu, co-CEO al One United Properties.

Capitalizarea One a crescut în mai puțin de o săptămână de la 580 de milioane de euro la aproape 700 de milioane de euro, după anunțul includerii în FTSE. One a pornit de la 2,04 lei/acțiune vineri, 19 noiembrie, și a afișat în primele trei zile +6,96%, +0,46% și +7,99%.

Dezvoltatorul imobiliar a raportat o cifră de afaceri record de 627,7 milioane lei în primele nouă luni din 2021, o creștere cu 87% față de aceeași perioadă a anului 2020. După încheierea trimestrului al treilea din 2021, cel mai bun din istoria companiei, profitul brut la nouă luni a crescut la 239,3 milioane lei, cu 186% mai mult comparativ cu primele nouă luni din 2020.

Efectul FTSE

Includerea acțiunilor Teraplast și OMV Petrom în indicii FTSE Russell, în urmă cu două luni, a avut un efect semnificativ asupra evoluției titlurilor.

Acțiunile Teraplast Bistrița (TRP) au crescut pe 23 august, în prima sesiune după anunț, cu 5,22%, până la prețul de 1,0480 lei/acțiune, de la 0,9960 lei/acțiune. După o secvență de 10 ședințe din care 9 sesiuni au fost de creștere, cotația a ajuns la nivelul de 1,2560 lei/acțiune, cu 26,10% peste punctul de plecare.

În ziua promovării propriu-zise, 20 septembrie, titlurile TeraPlast au închis la prețul de 1,3220 lei/acțiune, reper cu 32,73% peste prețul de la momentul anunțului. Suflul s-a păstrat până la sfârșitul lunii septembrie, când capitalizarea bursieră a producătorului de materiale de construcții era cu 60% peste valoarea de piață a Teraplast dinaintea anunțului FTSE Russell.

Acțiunile OMV Petrom au urcat pe 23 august, în prima sesiune după anunț, cu 3,10%, până la prețul de 0,4320 lei/acțiune, de la 0,4190 lei/acțiune. Pe 19 septembrie, cu o zi înainte de promovarea propriu-zisă, cotația era la nivelul de 0,4745 lei/acțiune, cu 13,24% deasupra punctului, însă pe știre au fost marcări de profit și la închiderea primei ședințe în care titlurile companiei petroliere se aflau în structura indicelui FTSE Global All Cap înregistrau un recul de 4,32%, până la prețul de 0,4540 lei/acțiune. Intrările de capital au continuat în săptămânile următoare și au adus în piață un maxim local de 0,5100 lei/acțiune în ședința din 3 noiembrie, nivel cu 21,72% mai mare decât cel de la anunțul inițial al agenției de evaluare americano-britanice.

Furnizorul global de indici FTSE Russell a anunțat, în septembrie 2019, promovarea pieței de capital din România la statutul de Piață Emergentă Secundară. Din 21 septembrie 2020, România este inclusă propriu-zis în indicii FTSE Russell dedicați piețelor emergente.

Pentru includerea în indicii FTSE, companiile trebuie să îndeplinească diverse criterii, unul dintre cele mai importante fiind cel de lichiditate, și anume ca în 10 din 12 luni din perioada de referință, raportul între mediana lunară a valorilor zilnice de tranzacționare și capitalizarea bursieră (componenta de acțiuni liber tranzacționabile) să fie mai mare de 0,05%.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Urmareste-ți competitia in social media!