FacebookTwitterLinkedIn

Veniturile celor patru mari reasigurători din Europa, Munich Re, Swiss Re, Hannover Re și SCOR au scăzut în primele nouă luni ale acestui an, comparativ cu aceeași perioadă din 2021, se arată într-un raport Fitch Ratings, citat de 1asig.ro.

Acest lucru a fost cauzat de pierderile mai mari în urma catastrofelor naturale, a randamentelor mai slabe ale investițiilor și a creșterii rezervelor. În medie, cei patru au înregistrat o creștere de două cifre a primelor în reasigurarea de bunuri și accidente, pe fondul majorării prețurilor, a unui apetit mai mare pentru risc și a unei cereri mai mari. De asemenea, ambițiile de majorare au fost susținute de o creștere a ratei de adecvare a capitalului în 2022, ca urmare a măririi ratelor dobânzilor.

“Principalii patru reasigurători europeni au raportat o scădere a randamentului venitului net al capitalului propriu de 6pp, la 3% în medie pentru primele 9 luni ale acestui an. Cu toate acestea, diferențele în ceea ce privește apetitul pentru risc au dus la o variație mare a rezultatelor între cei patru. Cererile de despăgubire ridicate pentru catastrofe naturale, deprecierile la investițiile în capitaluri proprii și consolidarea rezervelor din cauza inflației ridicate au fost factorii care au determinat diminuarea veniturilor. Reasigurarea de viață și sănătate a înregistrat un rezultat tehnic mai bun la toți cei patru, parțial datorită unor despăgubiri mai mici legate de Covid-19.”, se menționează într-o notă a Fitch Ratings.

Fitch și-a menținut perspectiva fundamental “neutră” pentru reasigurare la nivel global, în ciuda uraganului Ian care a afectat semnificativ acest sector, pentru a reflecta așteptările conform cărora performanța financiară a sectorului va fi în general stabilă în 2023.