3.9 C
București
marți, decembrie 7, 2021

Imobiliare – Forbes CEE Forum 2021, Fulga Dinu (Immofinanz): Redesenarea pieței imobiliare – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

... Mai exact, ea se referă la tranzacția prin care Centrul medical Provita a închiriat pentru 25 de ani o clădire de birouri, din cadrul parcului de spaţii de birouri Iride din Pipera... Una dintre tranzacțiile realizate de Immofinanz a fost preluarea clădirii Bucharest Financial Plaza de la BCR, pentru circa 36 de milioane de euro, în luna martie a acestui an, pe care vrea să o transforme tot într-o clădire myhive... Deși în clădirile de birouri deținute de Immofinanz gradul de ocupare a rămas la peste 90% după primul semestru al anului, numărul angajaților care au revenit este în continuare scăzut..

 

 

 

Deși în clădirile de birouri deținute de Immofinanz gradul de ocupare a rămas la peste 90% după primul semestru al anului, numărul angajaților care au revenit este în continuare scăzut. „Și de aici m-aș gândi eu la viitor cum se va transforma modul acesta de a veni la birou și piața de birouri în special”, spune Fulga Dinu, Country Manager Operations Immofinanz România, care nu crede că este benefică munca exclusiv de acasă. În schimb, ea consideră că se va implementa încet-încet un mod de lucru hibrid. „Mi se pare că va ajuta foarte mult în perioada următoare, dar birourile vor continua să fie necesare și cred că se vor transforma nu în niște work stations, ci mai mult în niște spații în care poți să stai ca într-un lounge, ca într-o cafenea, în niște spații mult mai primitoare”, explică oficialul. De altfel, Immofinanz a adus pe piață genul acesta de produs cu ceva ani în urmă, prin intermediul brandului de birouri myhive, implementat în mai multe locații din nordul Capitalei.

„Acum am accelerat implementarea și factorului de flexibilitate, în sensul în care poți să închiriezi o lună, un an, în paralel cu închirierile tradiționale. Va fi un trend care va rămâne și cu care oamenii se vor obișnui. Spațiile generoase cu facilități nu au de ce să nu prindă și de ce să nu continue”, mai spune Fulga Dinu, adăugând că a apărut o oportunitate pentru un parc de birouri. Mai exact, ea se referă la tranzacția prin care Centrul medical Provita a închiriat pentru 25 de ani o clădire de birouri, din cadrul parcului de spaţii de birouri Iride din Pipera, unul dintre cele mai mari hub-uri de office din Bucureşti, pentru a deschide un spital în primul trimestru din 2022. Un pariu bun de altfel, după cum punctează Fulga Dinu. „Se vede deja din cererile pe care le primim în parcul Iride cum se creează încet-încet un hub și cum se schimbă percepția oamenilor. Pentru că în momentul în care aduci facilități de genul acesta, un spital, o școală, totul se schimbă în jur. Și vin din ce în ce mai mulți furnizori ai acestora, servicii sau oameni dornici să fie în proximitate, în preajma lor”, completează aceasta.

Pe lângă birouri, Immofinanz deține și mall-urile VIVO în Cluj, Constanța, Pitești și Baia Mare, la care va finaliza renovările în noiembrie, și un stop shop în Botoșani. Și, cu toate că mall-urile au fost destul de afectate de pandemie, Fulga Dinu observă că, de la începutul anului, nivelul de trafic a ajuns cam la aceleași procente ca în 2019. „Și nu numai trafic, ci și vânzări. Pe partea de retail este o revigorare clară, s-ar prea putea să apară noi restricții în ceea ce privește zonele de leisure și atunci vom vedea modificări și pe mall-uri”, explică executivul. Ea se referă la faptul că este necesar ca mall-urile să aibă cât mai multe componente în exterior.

Pe de altă parte, aceasta consideră că momentul actual este și unul prielnic pentru tranzacții imobiliare. „Dar e un moment bun să ai și bani”, subliniază ea. „Noi am încheiat și anul trecut tranzacții. Am și cumpărat în pandemie și am și vândut”, continuă oficialul Immofinanz. Una dintre tranzacțiile realizate de Immofinanz a fost preluarea clădirii Bucharest Financial Plaza de la BCR, pentru circa 36 de milioane de euro, în luna martie a acestui an, pe care vrea să o transforme tot într-o clădire myhive. Lucrările de modernizare vor începe anul viitor și au ca termen de finalizare finalul anului 2024.

 


<!–


–>

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.forbes.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Urmareste-ți competitia in social media!