-3.3 C
București
joi, februarie 9, 2023

Imobiliare – Forty Management, aproape de achiziția unui teren pe malul Dunării, în capitala Ungariei, Budapesta – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Compania a intrat în procedura de due dilligence pentru un teren de 3,5 hectare, în Pesta, pe malul Dunării, a transmis dezvoltatorul la solicitarea Economica.net. Terenul se află într-o locație bună, cu acces la metrou, iar prețul de vânzare nu a fost încă agreat, însă este similar cu cele din București.

În funcție de țară, valoarea brută a unei dezvoltări poate fi cuprinsă între 120 de milioane de euro și 160 de milioane de euro.

„Am indentificat un teren foarte bun lângă Praga, de 6,2 hectare, la 15 min distanță cu mașina de centrul orasului și unul excelent în Cracovia, de 16 hectare, și am intrat în discuții preliminare pentru acestea”, mai spune Azoiței.

Forty Management este aproape de achiziția unui teren în capitala Ungariei, Budapesta. Compania a intrat în procedura de due dilligence pentru un teren de 3,5 hectare, în Pesta, pe malul Dunării, a transmis dezvoltatorul la solicitarea

„Dacă totul merge cum trebuie și agreăm toate condițiile, ar trebui ca acest proces să nu dureze mai mult de trei, cinci luni, iar plata se va face de către Forty Management SA România prin subsidiara sa, Forty Management GmbH Elveția, ce va avea rolul de companie mamă pentru toate investițiile din Estul Europei. Structura de grup este deschisă și transparență tocmai pentru o trasabilitate cât mai clară a surselor de finanțare condiții necesare pentru finanțatorii interni și externi, precum bănci sau fonduri de investiții, a acestor proiecte”, a declarat pentru Lucian Azoiției, CEO Forty Management.

Forty Management deține licența Crystal Lagoons, care permite construirea și operarea unor lagune cu apă cristalină de mari dimensiuni la costuri de întreținere foarte mici. Un proeict similar ar urma să fie construit și la București, dar și la Varșovia și Praga, unde compania a identificat deja terenurile pentru viitoarele construcții.

„Am indentificat un teren foarte bun lângă Praga, de 6,2 hectare, la 15 min distanță cu mașina de centrul orasului și unul excelent în Cracovia, de 16 hectare, și am intrat în discuții preliminare pentru acestea”, mai spune Azoiței. Pentru aceastea, dezvoltatorul urmează să semneze memorandumuri în vederea achiziției.

„Pentru că documentațiile urbanisitice durează foarte mult, între cinci și șapte ani, ne uităm doar la terenuri la care se poate aplica direct pentru autorizație de construire. Sistemul este un pic diferit față de cel din București, aceste terenuri au deja PUZ și au și destinația clară, precum și procentele maximale pe fiecare destinație în parte. Marele avantaj e ca Lagoon City este un proiect echilibrat în mixul destinațiilor și are un CUT (coeficient de utilizare a terenului) foarte mic, astfel că îndeplinește cerințele în toate cazurile”, ne-a mai declarat Azoiței.

Alte proiecte ale Forty Management

În București, compania deține un teren de 40.000 de mp pe strada Coralilor din sectorul 1, pe care are planuri de construcție a Central District Lagoon City. Proiectul include un hotel de cinci stele cu 343 de camere, 401 apartamente de închiriat, peste 9.000 de mp de spații comerciale, 8.500 de mp de spații de birouri, dar și o lagună de 10.000 de mp cu peste 3.000 de mp de plajă cu nisip.

La începutul acestui an, dezvoltatorul a anunțat că va contracta un credit de până la 55 de milioane de euro pentru finanțarea dezvoltării Central District Lagoon City.

CITEȘTE ȘI Forty Management ia un credit sindicalizat de 65 de milioane de euro pentru proiectul Central District Lagoon City

Portofoliul Forty Management companiei include proiectele Central District Polonă 25, Central District Cuza 99, Central District 4 Elemente, Central District Viitorului 134, Central District Lagoon City și Central District Royal Suites, livrate sau în diferite faze de dezvoltare. Compania are un capital social de 497 milioane de lei și a înregistrat în 2021 o cifră de afaceri consolidată de 132,2 milioane lei și un profit net de 80,7 milioane lei. Forty managemetn a fost fondată și este condusă de către Lucian Azoiței, care deține 88,43% din firmă.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.economica.net).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!