FacebookTwitterLinkedIn

FTX, CEO-ul Bankman-Fried, părinții săi și mai mulți directori executivi ai firmei falimentare au cumpărat cel puțin 19 proprietăți în valoare de aproape 121 de milioane de dolari în Bahamas în ultimii doi ani, arată înregistrările oficiale ale proprietății, scrie Reuters.

Majoritatea achizițiilor FTX au fost case de lux pe malul mării, inclusiv șapte condominii într-o stațiune numită Albany, care costă aproape 72 de milioane de dolari.

Cea mai mare achiziție a fost un penthouse de 30 de milioane de dolari la Albany, o stațiune în care Tiger Woods găzduiește un turneu de golf în fiecare an.

Actele arată că aceste proprietăți, cumpărate de o unitate filială a FTX, urmau să fie folosite ca „reședință pentru personalul cheie” al companiei. Reuters nu a putut stabili cine locuia în acele apartamente.

Documentele pentru o altă casă cu acces la plajă din Old Fort Bay, îi indică drept proprietari pe părinții lui Bankman-Fried, profesorii de drept de la Universitatea Stanford, Joseph Bankman și Barbara Fried.

Proprietatea, potrivit unui document din 15 iunie, este catalogată drept „casă de vacanță”.

Întrebat de Reuters de ce cuplul a decis să cumpere o casă de vacanță în Bahamas și cum a fost plătită, un purtător de cuvânt al profesorilor a spus doar că Bankman și Fried au încercat să returneze proprietatea către FTX.

„Încă de dinaintea procedurii de faliment, domnul Bankman și doamna Fried au căutat să returneze actul companiei și așteaptă instrucțiuni suplimentare”, a spus purtătorul de cuvânt, refuzând să detalieze.

Reuters a căutat în înregistrările proprietății la Departamentul General al Registratorului din Bahamas și a descoperit că FTX Property Holdings Ltd, o filială a FTX, a cumpărat 15 proprietăți în valoare de aproape 100 de milioane de dolari în anii 2021 și 2022.