5.8 C
București
marți, ianuarie 18, 2022

Imobiliare – Geo Mărgescu, CEO și Cofondator Forte Partners: “Companiile s-au adaptat la noile condiții și au generat o creștere economică de 8% în trimestrul al treilea din 2021 față de aceeași perioadă a anului trecut” – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

Forte Partners a găsit mijloace și resurse de a continua și a livra la timp proiectele aflate în dezvoltare, și anume prima fază a proiectului U•Center, în suprafață totală închiriabilă de 32.800 de metri pătrați și Millo Offices... Am inaugurat în trimestrul al treilea al anului 2021 prima fază a U•Center, proiectul nostru office din zona Tineretului și am anunțat, atât pentru Millo Offices, cât și pentru U•Center, o serie de chiriași și vor urma și alte anunțuri în acest sens. Care au fost motivele de satisfacție sau de optimism în 2021? Faptul că am reușit să finalizăm și să inaugurăm proiectele Millo Offices și U•Center Faza 1, alături de companiile care au ales clădirile dezvoltate de noi... Această reușită este atestată de certificările pe care le-am obținut pentru aceste proiecte, și anume BREEAM Outstanding cu scorul de 91,6, cel mai mare astfel de punctaj acordat în România unei clădiri de birouri cu scop comercial de închiriere...

Ce cuvânt caracterizează cel mai bine anul 2021?

Adaptare. Situația cauzată de pandemia de COVID-19 a avut un impact semnificativ asupra segmentului de clădiri de birouri. Forte Partners a găsit mijloace și resurse de a continua și a livra la timp proiectele aflate în dezvoltare, și anume prima fază a proiectului U•Center, în suprafață totală închiriabilă de 32.800 de metri pătrați și Millo Offices, o clădire de birouri premium cu o suprafață totală închiriabilă de 9.000 de metri pătrați, parte a inițiativei Sector 0, alături de clădirea Tandem.

Care au fost motivele dvs de îngrijorare pentru afacerea pe care o conduceți în anul 2021? (pandemia, criza economică, criza de materii prime, inflația, forța de muncă, criza guvernamentală, altele). Care sunt rezultatele activității companiei/ grupului, comparativ cu estimările de la început anului?

Pandemia de COVID-19 a reprezentat principalul motiv de îngrijorare pentru noi în acest an și nu doar din perspectiva impactului pe care l-a avut asupra segmentului clădirilor de birouri, ci mai ales din perspectivă sanitară și umană. Sperăm ca această perioadă să se încheie cât mai curând posibil și, în ceea ce ne privește, luăm toate măsurile necesare pentru a asigura, în clădirile noatre de birouri, toate condițiile astfel încât cei care lucrează acolo să fie în siguranță din toate punctele de vedere.

Rezultatele din acest an au fost satisfăcătoare în actualele condiții sanitare și de piață. Am inaugurat în iulie 2021 proiectul Millo Offices, parte a unei investiții totale de 100 de milioane de euro, alături de clădirea Tandem, pe care o vom finaliza peste câteva luni. Cele două clădiri reprezintă Inițiativa Sector 0, prin care Forte Partners dezvoltă în zona Calea Victoriei clădiri de birouri destinate comunităților creative și digitale, atât companiilor, cât și celor care lucrează pe cont propriu. Sector 0 va demarca o zonă de clădiri perfect integrate în stilul arhitectural art deco, specific zonei, în vecinătatea clădirii reprezentative a Palatului Telefoanelor. Am inaugurat în trimestrul al treilea al anului 2021 prima fază a U•Center, proiectul nostru office din zona Tineretului și am anunțat, atât pentru Millo Offices, cât și pentru U•Center, o serie de chiriași și vor urma și alte anunțuri în acest sens.

Care au fost motivele de satisfacție sau de optimism în 2021?

Faptul că am reușit să finalizăm și să inaugurăm proiectele Millo Offices și U•Center Faza 1, alături de companiile care au ales clădirile dezvoltate de noi, a reprezentat unul dintre motivele de satisfacție din acest an.

Un alt motiv de satisfacție este că am reușit să pregătim clădirile pentru contextul sanitar actual și că ne-am urmat planul de a le dezvolta în mod sustenabil și responsabil. Această reușită este atestată de certificările pe care le-am obținut pentru aceste proiecte, și anume BREEAM Outstanding cu scorul de 91,6, cel mai mare astfel de punctaj acordat în România unei clădiri de birouri cu scop comercial de închiriere, pentru Millo Offices și LEED v4 Platinum cu scorul 85, unul dintre cele mai mari obținute în România în versiunea LEED v4, pentru prima fază a U•Center. În plus, în cazul U•Center am obținut și certificarea WELL Health&Safety, care atestă siguranța clădirii din punct de vedere sanitar în contextul COVID-19 și suntem în curs de obținere a certificării WELL Platinum, proces a cărui finalizare este estimată pentru aprilie-mai 2022.

Cum caracterizați mediul privat de afaceri din România în anul 2021 în privința rezilienței și dinamicii? Argumentați.

În 2021, mediul privat de afaceri din România s-a confruntat cu o serie de dificultăți, pe lângă situația cauzată de pandemie, și anume cea mai mare inflație din ultimul deceniu, creșterea prețurilor la energie și la materiale de construcție, deficitul de forță de muncă din anumite domenii. Cu toate acestea, companiile s-au adaptat la noile condiții și au generat o creștere economică de 8% în trimestrul al treilea din 2021 față de aceeași perioadă a anului trecut. Acest lucru arată că mediul privat de afaceri din România este unul rezilient și dinamic, adaptabil și orientat spre atingerea obiectivelor propuse indiferent de greutăți.

Care sunt deciziile bune pe care le-a făcut guvernul pentru încurajarea și susținerea mediului de afaceri din România în anul 2021?  Care sunt lucrurile pe care trebuia să le facă, dar nu le-a făcut?

Programele de sprijin pentru domeniile economice și companiile afectate de pandemie au reprezentat în 2021 cele mai bune decizii ale autorităților.

În privința lucrurilor de făcut, cel mai important este stabilitatea guvernamentală, care conduce la predicitibilitate pentru mediul de afaceri.

Care considerați că vor fi cele mai mari provocări la nivel mondial în anul 2022?

Cea mai mare provocare la nivel mondial râmâne și în 2022 pandemia de COVID-19, întrucât efectele sale vor fi resimțite cel puțin câțiva ani de acum încolo. Activitatea companiilor din producție și servicii este cea mai afectată de pandemie și acest lucru are un efect în lanț asupra tuturor celorlalte domenii.


<!–


–>

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.forbes.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Urmareste-ți competitia in social media!