3 C
București
vineri, ianuarie 21, 2022

Imobiliare – Gigantul chinez din imobiliare Evergrande, declarat în incapacitate de plată și de S&P – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

Dezvoltatorul imobiliar chinez Evergrande, puternic îndatorat, a fost declarat în incapacitate de plată și de către agenția de rating S&P Global, după ce compania a ratat o plată pentru obligațiunile sale denominate în dolari în prima parte a lunii. De ce este important: Evergrande are datorii totale de aproximativ 300 de miliarde de dolari, iar analiștii se tem că o incapacitate de plată poate declanșa o criză mai amplă pe piața imobiliară din China... Anterior în decembrie, Fitch Ratings a declarat compania și filialele sale ca fiind în incapacitate limitată de plată, constatând că Evergrande a ratat plata dobânzilor pentru două obligațiuni denominate în dolari... S&P a retrogradat Evergrande în categoria companiilor aflate în incapacitate de plată “selectivă”, termen folosit pentru a indica că un debitor nu a reușit să își plătească una sau mai multe obligații...

Dezvoltatorul imobiliar chinez Evergrande, puternic îndatorat, a fost declarat în incapacitate de plată și de către agenția de rating S&P Global, după ce compania a ratat o plată pentru obligațiunile sale denominate în dolari în prima parte a lunii.

De ce este important: Evergrande are datorii totale de aproximativ 300 de miliarde de dolari, iar analiștii se tem că o incapacitate de plată poate declanșa o criză mai amplă pe piața imobiliară din China, cu potențiale efecte la nivel global.

De asemenea interesant: Banca centrală chineză a transmis, recent, că situația Evergrande trebuie gestionată de piață, semnalând că Beijingul nu este dispus să salveze cea mai îndatorată companie din lume.

S&P este a doua mare agenție de evaluare financiară care retrogradează gigantul din imobiliare, mult timp considerat de investitori ca fiind prea mare ca să dea faliment.

Anterior în decembrie, Fitch Ratings a declarat compania și filialele sale ca fiind în incapacitate limitată de plată, constatând că Evergrande a ratat plata dobânzilor pentru două obligațiuni denominate în dolari.

“Apreciem că China Evergrande Group și brațul său financiar offshore Tianji Holding Ltd. nu au reușit să efectueze plățile cupoanelor pentru obligațiunile senior în dolari americani “, arată acum S&P, citată de Reuters și Bloomberg.

S&P a retrogradat Evergrande în categoria companiilor aflate în incapacitate de plată “selectivă”, termen folosit pentru a indica că un debitor nu a reușit să își plătească una sau mai multe obligații, dar continuă să respecte alte obligații de plată.

Agenția de evaluare financiară a precizat că a retras ratingurile acordate Evergrande în urma retrogradării, la cererea companiei chineze.

Evergrande a declarat anterior că se va angaja “activ” în negocieri cu creditorii pentru un plan de restructurare.

Luna trecută, compania a anunțat că vinde participația deținută la platforma de streaming HengTen, în cadrul eforturilor de a atrage lichidități pentru a evita intrarea în incapacitate de plată.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Urmareste-ți competitia in social media!