1.4 C
București
luni, ianuarie 17, 2022

Imobiliare – Griffes încheie anul 2021 cu tranzacții de peste 250 mil. de euro – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

“În 2021 am avut rezultate foarte bune deoarece am acceptat noi provocări; am adăugat 4 noi mandate de reprezentare pe segmentul de birouri: Paltim Timișoara, ineditul proiect Muse din nordul Bucureștiului și 2 noi proiecte care reprezintă reconversii de destinatie... (…) Ne-am extins serviciile pe segmentele de vânzări terenuri și proiecte industriale și am ales să exportăm experiența noastră în Ungaria, când singura tendință era ca multinaționalele să treacă granița și să livreze în România.”... De asemenea, aceasta a ajutat la mutarea companiei de tehnologie Wipro în noul ansamblu rezidenția de birouri Globalworth Square, unde Griffes a intermediat tranzacția pentru o suprafață de peste 11.000 m2...

“În 2021 am avut rezultate foarte bune deoarece am acceptat noi provocări; am adăugat 4 noi mandate de reprezentare pe segmentul de birouri: Paltim Timișoara, ineditul proiect Muse din nordul Bucureștiului și 2 noi proiecte care reprezintă reconversii de destinatie, în afara capitalei. (…) Ne-am extins serviciile pe segmentele de vânzări terenuri și proiecte industriale și am ales să exportăm experiența noastră în Ungaria, când singura tendință era ca multinaționalele să treacă granița și să livreze în România.”, a declarat Andreea Păun, fondator și Managing Director Griffes.

Agenția imobiliară a intermediat tranzacția pentru Allyis Technologies, care decis să își stabilească primul sediu din Europa în AFI Park, unde a închiriat un spațiu de 1.500 m2. De asemenea, aceasta a ajutat la mutarea companiei de tehnologie Wipro în noul ansamblu rezidenția de birouri Globalworth Square, unde Griffes a intermediat tranzacția pentru o suprafață de peste 11.000 m2.

Valoarea totală a tranzacțiilor de închiriere mediate de Griffes în 2021 se apropie de 40 mil. de euro. 69% din operațiunile companiei au fost desfășurate în București și 31% în provincie. Activitatea Griffes a continuat să se concentreze pe reprezentarea proprietarilor, unde este lider de piață și are în derulare mandate de reprezentare exclusivă ce totalizează peste 75.000 m2. Un alt segment din activitatea companiei a constat în reprezentarea chiriașilor și servicii de set-up, ajutând chiriașii în alegerea, setarea și lansarea de noi spații de birouri. În ceea ce privește livrările de clădiri, în 2021 s-au finalizat 250.000 m2 de noi spații de birouri.

Perspective pentru următorii doi ani

Începând cu 2022, compania prevede o scădere a ofertei cu 50%, în principal datorită blocajului administrativ privind emiterea autorizațiilor de construire către investitorii privați. Întârzierea construcțiilor se va reflecta în numărul mai mic de livrări. Pentru anul 2024 Griffes anticipează o scădere de peste 75% (comparativ cu anul 2021). Blocarea autorizațiilor de construire va fi vizibilă în capitală, cu mai puțin de 60.000 m2 aflați deja în dezvoltare și anunțați pentru inaugurare în 2023.

 


<!–


–>

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.forbes.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Urmareste-ți competitia in social media!