FacebookTwitterLinkedIn

Oasis Retail Development & Consulting, deținută de antreprenorii sibieni Klaus Reisenauer și Kurt Wagner, a demarat cea de-a doua fază a proiectului Prima Shopping Center din Sibiu, o investiție totală de 30 de milioane de euro. 

“La finalul anului 2023, suprafața totală destinată cumpărăturilor și petrecerii timpului liber va fi de 80.000 mp, cu un trafic mediu estimat de 45.000 de vizitatori pe zi, într-unul din cele mai mari parcuri de retail din zona de centru-vest a țării”, explică Klaus Reisenauer, Partener în cadrul grupului Oasis.

Prima Shopping Center este amplasat pe un teren de 18 hectare în partea de nord a Sibiului, lângă Hornbach și Kaufland, acesta din urmă fiind deschis în 2021. Centrul comercial se află la 10 minute de Centrul Istoric și este situat în dreptul ieșirii atât spre Mediaș, cât și spre autrostrada A1 București – Arad

Prima etapă a fost inaugurată spre finalul lui 2021 și cuprinde 11 magazine care acoperă o suprafață de 9.000 mp. Printre acestea se numără retaileri precum C&A, Takko Fashion, Deichmann, Flanco, Pepco, Jysk, KIK, Agroland Mega, SuperZoo, Numero Uno și Sportisimo. 

În următoarea fază de dezvoltare, care va avea loc până la sfârșitul anului 2023, vor fi realizate mai multe magazine de retail de mari dimensiuni, iar ancorele principale ale proiectului sunt Jumbo (care a anunțat inaugurarea la sfârșitul acestui an), două magazine de mobilă (MömaX și XXXLutz), o hyperfamacie (Dr. Max), un loc de joacă pentru copii și un supermarket (Lidl). 

“Toate spațiile comerciale cu suprafețe de peste 400 mp din faza a doua a proiectului PRIMA Shopping Center sunt pre-închiriate. Vom aduce branduri importante la Sibiu, iar unele chiar în premieră pentru această regiune, precum Tedi, Fressnapf sau Terranova.  În perioada următoare ne propunem să finalizăm procesul de închiriere pentru locațiile cu suprafețe mai mici, între 50-150 mp, care vor completa mixul existent”, declară  Oana Agachi, Head of Leasing în cadrul grupului Oasis. 

Pe lista proiectelor noi din 2023 ale grupului Oasis se mai află Prima Shops din Lugoj, primul proiect de tip retail parc din acest oraș cu o suprafață totală închiriabilă este de 12.000 mp și Prima Shops din Balotești (nordul Bucureștiului). Galeria comercială se va construi anul viitor în apropiere de complexul Therme București, având ca ancora principală magazinul Kaufland.  

Portofoliul actual Oasis în România este alcătuit din mai multe parcuri de retail și centre comerciale lansate sub brandul „Prima Shops”, aflate în Oradea, Satu Mare,  Reghin, Făgăraș, Tecuci, Mangalia și Bucuresti,  precum și  noul centru comercial din nordul Sibiului,  Prima Shopping Center, ce urmează să se finalizeze în 2023.