2.6 C
București
sâmbătă, decembrie 3, 2022

Imobiliare – GTC, preluat de un fond al Băncii Centrale a Ungariei, a vândut clădirea de birouri Cascade, din centrul Capitalei, către familia Mudura, care a adus în România ouăle Kinder – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Globe Trade Centre (GTC), unul dintre cei mai vechi dezvoltatori locali, preluat recent de un fond al Băncii Centrale a Ungariei, a vândut clădirea de birouri Cascade, din centrul Capitalei, către Crown Holding Kft pentru 10,1 milioane euro, cu un profit net de 1,6 milioane euro față de achiziția din 2017.

În 2017, Profit.ro a anunțat în premieră că GTC, cu sediul central în Polonia, care a dezvoltat în București clădirile America House și Europe House, din Piața Victoriei, și are în portofoliu și tur nurile de birouri City Gate din Piața Presei, a semnat ultimele acte prin care a preluat firma care operează clădirea Cascade Office Building din centrul Capitalei, de la Adval Properties, companie românească în domeniul imobiliar, cu 9 milioane euro.

Globe Trade Centre (GTC), unul dintre cei mai vechi dezvoltatori locali, preluat recent de un fond al Băncii Centrale a Ungariei, a vândut clădirea de birouri Cascade, din centrul Capitalei, către Crown Holding Kft pentru 10,1 milioane euro, cu un profit net de 1,6 milioane euro față de achiziția din 2017.

Crown Holding este deținută de familia Mudura din Oradea, care deține și grupul Lotus Center, cel mai mare proprietar de centre comerciale din Oradea, conform datelor analizate de Profit.ro.

În urmă cu doi ani, grupul a achiziționat complexul multifuncțional Oradea Plaza din portofoliul dezvoltatorului Portico Investments România.

Familia, cu afaceri și în Ungaria, a adus în România și produsele Ferrero – ouăle Kinder, Raffaello, Tic-Tac.

În 2017, Profit.ro a anunțat în premieră că GTC, cu sediul central în Polonia, care a dezvoltat în București clădirile America House și Europe House, din Piața Victoriei, și are în portofoliu și tur­nurile de birouri City Gate din Piața Presei, a semnat ultimele acte prin care a preluat firma care operează clădirea Cascade Office Building din centrul Capitalei, de la Adval Properties, companie românească în domeniul imobiliar, cu 9 milioane euro.

Cascade Office Building, un imobil de birouri tip clasa A amplasat pe strada Buzești, lângă Piața Victoriei, are o suprafață de 4.200 metri pătrați și a fost construit în 2004.

„Strategia noastră presupune mutarea focusului de la clădirile mature la noi oportunități. Vânzarea Cascade vine în întâmpinarea implementării acestei strategii. Cred că această tranzacție ne va permite să facem investiții interesante în viitor”, spune Zoltán Fekete, CEO GTC.

În acest moment, portofoliul de clădiri de birouri al GTC România include City Gate (Turnurile Sud și Nord), Premium Plaza și Premium Point, toate în București.

În urmă cu doi ani, mai mulți jucători de pe piața imobiliară locală au transmis Profit.ro că Globe Trade Centre (GTC) se pregătește să iasă de pe piața românească, pe care deține proprietăți evaluate la peste 200 milioane euro. Contactați atunci de Profit.ro, reprezentanții GTC au spus că nu există o strategie pentru vânzarea activelor din România.

Sursele Profit.ro spuneau că gigantul american Lone Star a lansat vânzarea tuturor activelor imobiliare deținute de GTC în România cu puțin timp înainte de a vinde pachetul majoritar de acțiuni către Optima Investment, administratorul fundațiilor create de Banca Națională a Ungariei. Modificarea de acționariat a fost definitivată într-una dintre cele mai mari tranzacții imobiliare ale acelui an la nivelul Europei Centrale.

Grupul GTC este unul dintre cei mai importanți investitori și dezvoltatori imobiliari, activ în Polonia și în capitalele țărilor din Europa Centrală și de Est. Pe parcursul celor 25 de ani de activitate, GTC a dezvoltat 77 de clădiri de birouri moderne și proprietăți de retail cu o suprafață totală de cca. 1,4 milioane mp în Europa Centrală și de Est.

GTC gestionează acum un portofoliu imobiliar comercial din care fac parte 45 de clădiri care oferă peste 763.000 mp de birouri închiriabile și spațiu comercial în Polonia, Ungaria, București, Belgrad, Zagreb și Sofia. În plus, GTC are în plan dezvoltarea a circa 460.000 mp de proprietăți comerciale și de birouri în capitalele Europei Centrale și de Est, din care 51.000 mp se află în construcție.

GTC S.A. este listată la Bursa de Valori din Varșovia și cotată la Bursa de Valori din Johannesburg.

Infografic realizat de Alexandru Urzică

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!