FacebookTwitterLinkedIn

Miercuri, guvernul a aprobat alocarea a 200 milioane de euro sub formă de granturi producătorilor români din industria alimentară pentru a compensa creșterile de costuri privind stocurile de materie primă, de transport, depozitare și procesare.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru, fiecare astfel de întreprindere va beneficia de până la 500.000 de euro.

„În sprijinul fermierilor aș vrea să semnalez faptul că producătorii români din industria alimentară vor putea beneficia de granturi până la 500.000 de euro pentru fiecare întreprindere pentru a depăși dificultățile generate de efectele războiului din Ucraina. Agresiunea militară rusă din țara vecină a atras o serie întreaga de probleme de natură a afecta lanțurile de aprovizionare, dar și funcționarea multor componente ale economiei și agriculturii”, a declarat Cărbunaru.

El a menționat că această schemă se va aplica pe teritoriul României până la 30 iunie 2023.

„Guvernul va aloca 200 de milioane euro sub formă de granturi pentru a compensa creșterile de costuri privind stocurile de materie primă, de transport, depozitare șprocesare. E o schemă care se va aplica pe teritoriul României până la data de 30 iunie 2023 și se va putea acumula cu orice alte forme de sprijin pe care guvernul le asigură cu finanțare de la bugetul de stat, având aceleași costuri eligibile identificabile”, a concluzionat purtătorul de cuvânt al Executivului.