0.8 C
București
sâmbătă, februarie 4, 2023

Imobiliare – Hagag lansează din România expansiunea pe piața imobiliară italiană printr-o tranzacție majoră – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Dacă se ajunge la un acord, israelienii s-au angajat să achite suma de 220 de milioane de euro la finalizarea tranzacției, iar restul de 130 de milioane de euro după 5 ani de la data încheierii tranzacției.

Portofoliul imobiliar românesc al companiei cu capital israelian depășește valoarea de 200 de milioane de euro, potrivit propriilor anunțuri.

A finalizat până acum restaurarea fostului sediu Petrom de pe Calea Victoriei 109, transformat în spații comerciale și pentru birouri; restaurarea clădirii istorice de pe Calea Victoriei 139, care s-a transformat în 33 de apartamente; faza întâi (primele 5 blocuri) dintr-un complex rezidențial dezvoltat pe malul lacului Pipera din Voluntari...

Dezvoltatorul imobiliar cu capital israelian Hagag Development Europe, controlat de omul de afaceri Yitzhak Hagag, lansează din România operațiunea de expansiune pe piața imobiliară italiană printr-o tranzacție cu o valoare de aproximativ 350 de milioane de euro, potrivit documentelor analizate de Profit.ro.

Investitorul a depus o ofertă neangajantă de cumpărare a unor active imobiliare în valoare de 350 de milioane de euro. Semnarea acestui document îi asigură o perioadă de exclusivitate de 90 de zile în care poate efectua un proces de due diligence (o analiză amănunțită a afacerii din punct de vedere juridic, financiar, comercial, operațional și tehnic). Investitorul a demarat deja acest proces de analiză.

Dacă se ajunge la un acord, israelienii s-au angajat să achite suma de 220 de milioane de euro la finalizarea tranzacției, iar restul de 130 de milioane de euro după 5 ani de la data încheierii tranzacției.

Hagag intenționează să achiziționeze un portofoliu de proprietăți din Roma și împrejurimile sale, care include 11 terenuri pentru proiecte rezidențiale, comerciale și logistice. Lista activelor nu este închisă, ceea ce înseamnă că unele proprietăți pot fi excluse din tranzacție și/sau se pot adăuga altele dintr-o listă agreată.

Contactați de Profit.ro, reprezentații Hagag nu au dorit să comenteze pe acest subiect.

Compania este listată la Bursa de la Tel Aviv, însă are operațiuni doar în România. Până de curând, compania erau condusă de Ziv Tetelman, co-fondator și managing partner al Hagag, dar această activitate a fost preluată de Andreea Mihai, fost manager în cadrul Carrefour, Leroy Merlin și Niro.

Hagag nu este singurul dezvoltator care vrea să se extindă pe piața imobiliară din Italia plecând din România. One United Properties vizează expansiunea pe piața din Milano.

Portofoliul imobiliar românesc al companiei cu capital israelian depășește valoarea de 200 de milioane de euro, potrivit propriilor anunțuri. A finalizat până acum restaurarea fostului sediu Petrom de pe Calea Victoriei 109, transformat în spații comerciale și pentru birouri; restaurarea clădirii istorice de pe Calea Victoriei 139, care s-a transformat în 33 de apartamente; și primele 3 blocuri dintr-un complex rezidențial dezvoltat pe malul lacului Pipera din Voluntari, care va cuprinde, la final, 17 blocuri cu 1.350 de apartamente, o investiție de 90 de milioane de euro.

Hagag mai deține Palatul Știrbei, pentru renovarea căruia a alocat un buget de 20 de milioane de euro; un teren în cartierul Primăverii, cumpărat de la omul de afaceri Iulian Aronovici cu 3.200 de euro/metru pătrat, pe care construiește un bloc cu 35 de apartamente de lux; un teren tot în Primăverii, cumpărat de la omul de afaceri Radu Dimofte cu peste 5.800 de euro/metru pătrat, pe care construiește un bloc cu 18 apartamente de lux; o clădire istorică cu arhitectură socialistă, cumpărată cu peste 9 milioane de euro, de pe strada Tudor Arghezi, nr. 21. Clădirea Institutului de Proiectare pentru Construcții Tipizate (I.P.C.T.) va cuprinde, după reabilitare, un mix de spații comerciale și de birouri.

De asemenea, a mai cumpărat și sediul Institutului de Studii și Proiectări Hidroenergetice (ISPH) din centrul Bucureștiului, pe care îl va renova și transforma în hotel. În plus, dezvoltatorul imobiliar a anunțat că a cumpărat hotelul Susai din Predeal de la omul de afaceri Adrian Sârbu, proprietarul Mediafax Group, și că va investi în renovarea lui 60 de milioane de euro, pentru a atinge un standard de minim 5 stele.

Profit.ro a mai scris că Hagag a intrat într-o tranzacție cu grupul de investiții al miliardarului Teddy Sagi pentru achiziția clădirilor de birouri pe care acesta le are în România. De asemenea, este în proces de achiziție a unui complex de birouri deținut de grupul canadian SNC-Lavalin. Proprietatea vizată urmează a fi transformată în hotel și este localizată aproape de Palatul Știrbei și fostul sediu Petrom de pe Calea Victoriei, București, ambele în portofoliul Hagag.

Investitorul este într-un acord de cumpărare și cu familia Caramihai, care deține restaurantul Casa Albă, pentru 3 loturi de teren din Pădurea Băneasa cu o suprafață de 22.300 de metri pătrați și un preț de 15,5 milioane euro. Totodată, a semnat un acord și cu o companie a grupului austriac A-Heat, care deține complexul de wellness Therme din Balotești, pentru achiziția unui teren din Pădurea Băneasa pe care este autorizată construcția a sute de apartamente.

Hagag este interesat și de achiziția celebrului hotel Rex din Mamaia de la moștenitorii lui Dan Adamescu și se regăsește și pe lista cumpărătorilor interesați de achiziția clădirii Casei de Modă Venus din centrul Bucureștiului.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!