3.8 C
București
vineri, decembrie 2, 2022

Imobiliare – ICD Grup cumpără o vilă istorică din Bucureşti, care a găzduit sediul Fundației George Soros în România – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

O vilă istorică, situată în zona centrală a Bucureștiului – pe Strada Căderea Bastiliei, 33 – a fost achiziționată de curând de la Fundația George Soros de către o societate deținută de un investitor local, împreună cu ICD Grup – grup ce aparține familiei Chitafeș.

Vila are o poziție privilegiată – între Piața Romană și Piața Victoriei – fapt ce a dus la selectarea ei în vederea extinderii activității unei importante case de avocatură locală.

Ele trebuie protejate și puse în valoare, astfel încât generațiile viitoare să se bucure de ele și să reprezinte puncte de sprijin al potențialului turistic al Bucureștiului”, spune Dan Chitafes, unul dintre fondatorii ICD Grup.

O vilă istorică, situată în zona centrală a Bucureștiului – pe Strada Căderea Bastiliei, 33 – a fost achiziționată de curând de la Fundația George Soros de către o societate deținută de un investitor local, împreună cu ICD Grup – grup ce aparține familiei Chitafeș. Tranzacția a fost asistată de compania de consultanță imobiliară Crosspoint Real Estate.

Vila are o poziție privilegiată – între Piața Romană și Piața Victoriei – fapt ce a dus la selectarea ei în vederea extinderii activității unei importante case de avocatură locală. “Aceste imobile sunt adevărate bijuterii, făcând parte din patrimoniul istoric și cultural al orașului. Ele trebuie protejate și puse în valoare, astfel încât generațiile viitoare să se bucure de ele și să reprezinte puncte de sprijin al potențialului turistic al Bucureștiului”, spune Dan Chitafes, unul dintre fondatorii ICD Grup.

Până acum, vila a găzduit sediul Fundației George Soros în România. “Am lucrat la această tranzacție împreună cu colegii noștri de la Savills New York mai bine de un an de zile, timp în care am reușit să găsim un cumpărător dispus să investească într-o astfel de proprietate specială, într-un context economic precum cel de astăzi. Consider că în aceste momente de incertitudine, este rolul capitalului românesc să acționeze și să creadă în piață “, explică Ionut Stan, Associate Director, Land Development, Crosspoint Real Estate.

Proprietatea, în suprafață de 1.300 de mp utili și cu un teren de 1.200 de mp, este evaluată la peste 2 mil. Euro. “Este necesar de adăugat că, din pacate, atât contextul internațional, cât și piedicile puse de administrația locală au blocat, în multe cazuri, o mulțime de tranzacții și au impiedicat cantități semnificative de capital să ajungă în piață, care să aducă valoare adăugată și locuri de muncă. Cu toate acestea, ne bucurăm să vedem și proiecte de renovare și reconversie, care aduc un plus de valoare centrului“, adaugă Cătălin Gavrilă, Partner, Land Development, Crosspoint Real Estate.

Cu o experiență de peste 18 ani în piața de real estate din România, acționarii majoritari ai ICD Real Estate au reușit să creeze cu succes o afacere de familie, care are în plan dezvoltarea a peste 400 de unități rezidențiale în București în următorii ani.

 

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (financialintelligence.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!